Copyright © 2020. All Rights Reserved

ЕТЕРИЧНО МАСЛО АНАСОН ( Illicium Verum )

7,65 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 601
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ:  100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на АНАСОН

 

INCI: Illicium Verum Fruit Oil

 

CAS NUMBER: 84650-59-9

 

ПРОИЗХОД: Китай

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

 

Анасонът е едногодишно тревисто растение от семейството на на целината и копъра–Сенникови(Apiaceae). Етеричното масло се извлича от многогодишната билка анасон чрез дестилация на изсушени семена анасон. Въпреки че произхожда от Азия, билката е широко разпространена сред Средиземноморските народи. Най-често се среща в Испания, Франция и Русия, но може да бъде открита и в дивата природа в други държави. Днес анасонът е широко разпостранен и у нас, като вирее най-вече в почвите край Първомай, Чирпан и Бургас. Римляните въвеждат анасона в Европа, докато ранните заселници го пренасят в Северна Америка. Една от основните му цели е да подпомага здравето на храносмилателната система. В древен Рим често, заедно с кимьон и копър, анасонът бил добавян към сладкишите, а египтяните го използвали при направата на хляб. Анасонът често се бърка с копър, тъй като са от семейство Сенникоцветни и имат подобен вкус. Обикновеният анасон се бърка и със звездовидния анасон, който е широко разпространен в азиатските страни и влиза в състава на лекарството Тамифлу. Широк е спектърът на приложение на етеричното масло от анасон – от готвене, през ароматизиране, до лекарствени препарати. Анасонът се използва от готвачите най-вече като подправка при готвене с месо, при тестени изделия, при сладкиши и за приготвяне на различни сосове, а листата му могат да се включат в композицията на различни екзотични салати. Комбинира се чудесно с подправки като джинджифил, карамфил и индийско орехче. В Китай използват растението и за проиготвяне на супи, а в Гърция и Франция част от едни от най-популярните алкохолни напитки – узо и пастис. Антибактериалните свойства на анасоновото масло го правят полезно срещу бактериални щамове, като стафилококус ауреус, стрептококус, ешерихия коли и други. Анетолът, който е основната съставка в анасона, има антимикробно и противогъбично свойства, което го прави полезен срещу някои гъбични щамове, като Кандида албиканис, Алтернариа, Аспергилус и др.

Анасоновото масло е ефективно срещу състояния, свързани със спазми – диария, конвулсии, мускулни болки, благодарение на релаксантните и анти-спастичния ефект. Етеричното масло може да облекчи лошото храносмилане, метеоризъм, остра болка в гърдите, както и да подпомогне освобождаването на излишни газове в храносмилателната система.

Ако имате рани или натъртвания, анасоновото масло подпомага ускоряването на заздравяването на раните и осигурява защитен слой за предотвратяване на инфекции.

Лица, страдащи от настинки, кашлица и грип, чувстват облекчение след употреба на анасоново масло, защото притежава деконгестантно свойство. Маслото втечнява слузта в респираторния тракт, като облекчава дихателни проблеми или астма.

TЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ
»Анетол
»Метилхавикол

ОСНОВНИ СВОЙСТВА
Антибактериални, антисептични, регенериращи, успокояващи, антидепресантни, противовъзпалителни, отхрачващи, противокашлечни,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ
* Действа наркотично и успокоително-може да помогне за облекчаване на епилептични и истерични пристъпи
* Помага при остри респираторни заболявания
* Помага за премахване на задръстванията в дихателните пътища
* Помага за здравето на устната кухина– добавя се в пасти за зъби, води за уста и сиропи
* Подобрител на либидото и афродизиак
*Използва се за увеличаване количеството на кърмата
*Използва се за почистване на рани и предпазване от инфекции
*Облекчава симптомите на бронхит, астма и синусова конгестия
*Използва се като овкусител на салати и супи и ароматизатор на храни и напитки

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

»При нервно напрежение, паник атаки и хистерии.
Маслото от семена на анасон действа като наркотик, без страничните ефекти, свързани с изкуствените наркотици. Забавя кръвообращението и успокоява хистеричните атаки. Хората, които страдат от пристъпи на паника и тревожност могат да използват маслото за възстановяване на спокойствието си. Маслото е успокоително и може да се използва като средство против безсъние.
Дифузирайте 3 до 4 капки.

»При дихателни проблеми

Изчиства задръстените дробове от слуз и храчки, помага за облекчаване на проблеми, свързани с дихателните пътища. Хората, страдащи от проблеми с дишането, бронхит и астма могат да получат облекчение чрез пиене на гореща вода с добавени анасонови семена. Това осигурява незабавна помощ.
Дифузирайте 3 до 4 капки.
2 до 3 капки разредете с базово масло и нанесете на ходилата, китките и областта на гърдите.
Капнете 2 до 3 капки масло от анасон в чаша вода и правете гаргара.

»При кожни проблеми

Използва се в грижата за суха, повехнала кожа. Нормализира хидролипидния баланс на епидермиса. Премахва възпалителни процеси на хронична основа. Отличен лифтинг в при грижа за бюста.
Разредете 3 до 4 капки с базово масло и нанасяйте два пъти дневно засегнатата зона.

»За укрепване на косата и премахване на пърхута

Анисовото масло също има положителен ефект върху косата, като помага за укрепването и освобождаването й от пърхот. Косата започва да расте по-добре и става много по-красива. Ето няколко рецепти, които са подходящи за грижа за косата.
Смесете 2 капки масло от анасон , 1 капка масло от ела с 2 лъжици масло от Андироба. Получената смес се нагрява и втрива в скалпа. След това увийте главата с кърпа и изчакайте 40 минути. След това измийте косата си

»За храносмилателната система.

Етеричното масло от анасон е чудесен съюзник при проблеми с храносмилането, метеоризъм и газове. Също така, за да се противодейства на обилно и тежко хранене, или храносмилателен разрез.
В тези случаи можете да използвате следното разреждане: 4 капки на супена лъжица базово масло и да го втриете по корема.

БЕЗОПАСНОСТ:
Анасонът е противопоказен при бременност, хронични заболявания на храносмилателния тракт и кожни проблеми и малки деца (под 3 години).
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!