Copyright © 2020. All Rights Reserved

БЕНЗОЕ

8,35 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 618
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ: БЕНЗОЙНА СМОЛА СТИРАКС РАЗТВОРЕНА В АЛКОХОЛ

 

INCI: DIPROPYLENE GLYCOL & STYRAX BENZOIN RESIN EXTRACT

 

ПРОИЗХОД : Суматра

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 5 /10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Бензоиновото масло се извлича от естествената балсамова смола, отделяна от няколко вида дървета Styrax, които растат на различни географски места, но получените смоли са общоизвестни като „бензоин“. Styrax benzoin е известен като бензоин Суматра, а Styrax tonkinensis се нарича бензоин Сиам. Поради ниските количества бензоиново масло, произведено от Styrax tonkinensis, заедно с търсенето му в парфюмерийната индустрия, бензоин Суматра е най-често предлаганият на пазара за ароматерапия. Топлият балсамов аромат на бензоинова смола е познат на повечето хора и този древен аромат е бил използван в почти всяка култура по света. Използването му в медицината през цялата история е легендарно, а ароматната смола от дървото е високо ценена в света на парфюмерията и медицината. Styrax benzoin е красиво тропическо дърво, което расте до 15 метра. Дървото носи плосък плод с твърда черупка, с размери 2 или 3 сантиметра в диаметър и атрактивни бели цветя с 5 венчелистчета, групирани в гроздове по клоните.
Когато се правят разрези в ствола на дървото, то отделя балсамова течност, която се втвърдява след излагане на въздух и слънчева светлина, което води до червеникаво-кафява дъвка. Балсамовата течност се събира като „сълзи“ под кората или около разрезите и въпреки че е известна като дъвка, всъщност е балсамова смола. Този процес на рязане на кората на дървото за получаване на сурови ексудати от балсамова смола се нарича потупване и обикновено не се използва, докато дървото не е на около седем години. След потупване ексудатът се оставя да се втвърди и изсъхне преди събиране, което ще бъде 3 или 4 месеца по-късно, след което се пресява и класифицира.
Маслото се извлича от балсамовата смола с помощта на разтворител и тъй като полученият резиноид е все още твърде вискозен (гъст), за да се работи с него на този етап, към резиноида се добавя разредител, за да стане подвижен и по-лесен за използване. След този процес маслото е технически класифицирано като резиноид, а не като етерично масло. Полученото масло има балсамов, кремообразен аромат, напомнящ ванилия, поради наличието на компонент, наречен ванилин, който също се среща във ванилията.
Маслото от бензое се използва при бронхит, кашлица, настинка, акне, екзема, псориазис, ревматизъм, артрит, нервно напрежение, стрес, мускулни болки, обриви, язви в устата и проблеми с кръвообръщението.
Най-цененото му свойство е , че има успокояващ ефект върху нервната и храносмилателната системи. Има сгряващ ефект когато се нанесе върху проблемните области и тонизиращо действие върху дихателните пътища.
Стимулира панкреаса и контролира нивата на кръвната захар, което го прави много ценно за хора страдащи от диабет.
Ефекта, който оказва върху кожата е подобряване на нейната еластичност, помага при напукана кожа и подпомага зарастването на рани и намалява зачервяването, дразненето и сърбежа на кожата.

ТЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ

»Ванилин
»Бензил бензоат
»Сoniferyl бензоат
»Бензоена киселина
»Канелена киселина

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Имуностимулиращи, отхрачващи, антибактериални, спазмолитични, противовъзпалителни, спазмолитично, облекчава ревматични болки, общо тонизиращо, противокашлично,диуретично,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

* Успокоява мускулните и ревматични болки
* Лекува респираторни заболявания
* Подобрява концентрацията
* Общо тонизиращо организма
* Подобрява кръвообръщението
* Заздравява кожата и нейната еластичност
* Стимулира кръвообращението

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

» Облекчават дишането и отхрачването.

Отхрачващите свойства на бензоина могат да бъдат безценни, когато се използва като инхалация за лечение на респираторни заболявания като бронхит, настинка и грип. Използвайте го във вашия изпарител или върху тъкан с други отхрачващи етерични масла като евкалипт,тамян и бор за най-добри резултати.

»При артрит, ревматизъм, болки в ставите

Бензоиновият резиноид е полезна добавка към смеси за всички видове проблеми с кръвообращението и ставите, включително лоша циркулация, артрит и ревматизъм, където придава затоплящ и успокояващ ефект. За най-добри резултати при тези условия го смесете с етерични масла като черен пипер, джинджифил, хвойна, лавандула, розмарин или сладка майорана.

»При стрес и тревожност

Благодарение на топлия си, кремообразен аромат и ободряващи характеристики, бензоинът е успокояващ, ако се чувствате тревожни, стресирани, напрегнати, притеснени или самотни. Мадам Мори обобщи успокоителното действие, което бензоинът оказва върху емоционалната система, когато написа „Тази есенция създава един вид еуфория, той поставя подплатена зона между нас и събитията“.

»Като добавка в кремове, лосиони и блендове

Маслото от бензое помага при суха и напукана кожа, порезни рани, акне, сърбеж и раздразнение на кожата, като същевременно подобрява и нейната еластичност.
Добавете няколко капки към вашия крем или бленд.

»Поддържа кожата здрава

Надеждно средство за обгрижване на суха, подсечена кожа, като подобрява нейната еластичност. Омекотява сухата кожа на ръцете, загрубели пети. Ефективно е при измръзвания и протривания на кожата. Способства бързото зарастване на рани и язви, прилага се при дерматити, за премахване на зачервявания, раздразнения и сърбежи.

БЕЗОПАСНОСТ:

Да не се прилага когато е необходима концентрация на вниманието, тъй като действа като сънотворно.

При бременни, кърмещи жени и малки деца се репоръчва консултация с лекар.
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

 

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!