Copyright © 2020. All Rights Reserved

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАСЛОТО ANDIROBA?

8 октомври 2021
ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАСЛОТО ANDIROBA?
От векове маслото Andiroba е добре известно в целия регион на Амазонка със своите лечебни свойства и като естествено противовъзпалително средство. Това забележително масло, добито от семената на дървото Andiroba е богато на витамини, минерали и антиоксиданти и е предпочитано в бразилската култура като естествен продукт за кожа и коса от поколения.
Маслото от Andiroba се извлича от ядката на растението чрез студено пресоване. Този процес не изисква използване на химикали, така че на потребителите се гарантира 100% органично масло от анироба.
Ако току що откривате силата на това масло-чудо, ето някои от ползите, които може би все още не сте срещнали:
ПОЛЗИ И ГРИЖА ЗА КОЖАТА ОТ МАСЛОТО ANDIROBA
Тъй като маслото Andiroba е богато на витамини и минерали, които осигуряват много ползи за здравето на кожата, то е идеално като съставка в козметичните локални кремове и лосиони. Неговите овлажняващи способности могат да помогнат за успокояване на изключително сухата кожа, както и за облекчаване на болезнения сърбеж и възпаление, свързани с много кожни заболявания.
Освен това, поради способността си да прониква дълбоко в кожата,  може да подпомогне за естественото производство на колаген в кожата и да осигури UV защита, като и двете могат да предотвратят преждевременното стареене на кожата. Също така е добър източник на антиоксиданти, които помагат на организма да се бори със свободните радикали и други потенциално вредни елементи.
➡МАСЛО ОТ ANDIROBA И ГРИЖА ЗА КОСАТА
В допълнение към грижата за кожата, маслото от andiroba може да осигури и много ползи за здравето на косата. Когато се нанася върху скалпа, маслото от andiroba стимулира притока на кръв, което прави косата по-здрава, по-хидратирана и ускорява растежа и. Освен това не оставя след себе си мазно усещане, както много други масла.
Маслото Andiroba е подходящо и за всички типове коса, така че е подходящо и за добавяне към продукти за грижа за косата.
➡МАСЛО ОТ ANDIROBA ПРИ БОЛКИ В СТАВИ И МУСКУЛИ
ФИТОТЕРАПЕВТИЧНИ СВОЙСТВА:
Официално е признато от бразилското министерство на здравеопазването като притежаващо тези свойства, загрява кожата и мускулите, премахва нервните и мускулни контракции, както и болки в ставите и гръбначния стълб, синини, ревматизъм, навяхвания, артрози, лумбаго и ишиас. Приложено директно върху засегнатите области, действа почти веднага. Известно е дори, че се използва от бразилския футболен отбор след мачове за възстановяването на мускулите!
➡МАСЛО ОТ ANDIROBA ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ
Маслото Andiroba има отблъскващи насекомите свойства, които се дължат на наличието на лимоноиди. Всъщност е доста добър избор за употреба при ухапвания и ужилвания.
➡БОЛКИ В ГЪРЛОТО
Можете да разредите 3 капки концентрирано масло в 100 мл вода, за да направите гаргара при тонзилит или възпалено гърло, тъй като има мощни противовъзпалителни свойства. (Не се препоръчва перорално да се консумира масло, а само за гаргара.)
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА:
Външна употреба: поставете няколко капки върху пръстите и нанесете върху кожата, като масажирате, докато се абсорбира. Нанесете няколко капки върху цялата коса и я оставете да действа 30 минути и измийте с обичайния шампоан. Използвайте чисто масло от Андироба или направете бленд с етерични масла за красива кожа.
ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗДРАВА ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА

Всеки ден човек вдишва и издишва над 10 000 литра въздух. Като се има предвид огромният обем въздух, който преминава през дробовете ни, не е изненадващо, че голям брой чужди тела, като прахови частици, полени и микроорганизми могат да навлязат в организма ни именно през белите дробове. Здравата дихателна система има високо ефективен механизъм на самопочистване. Този механизъм е важна част от естествената защита на организма. Когато се наруши функцията на някой орган от тази система – страда целият организъм. Затова е важно да се грижим и подпомагаме здравето на дихателните органи.

прочети още
БЕЗСМЪРТНИЧЕ /Helichrysum italicum/- ЗЛАТЕН ДАР ОТ ПРИРОДАТА!

Безсмъртниче (Helichrysum Italicum)! Името произлиза от ιλιος (хелиос) – слънце и χρυσός – злато "златно слънце".Символ на любовта и красотата!Многогодишно растение е от рода Asteraceae(Сложноцветни) и произхожда от Средиземноморския регион. Там то е било използвано за лечебни цели в продължение на хилядолетия. Eтеричното масло от Безсмъртниче се добива от свежите цветове на растението, чрез метода на парна дестилация.Съвременните методи за извличане сега ни дават етерично масло от хелихризум, което има дълъг срок на годност (затова самото масло, подобно на цветето, понякога също се нарича вечно или безсмъртно).

прочети още
ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА!

Подобно на всичко, което се среща естествено на тази планета (или всъщност във Вселената), етеричните масла са далеч по-сложни, отколкото може би знаем. Повече информация за етеричните масла може да ни даде по-дълбока оценка и разбиране за ароматерапията и много други практики, които включват използването на етерични масла.

прочети още
КАК И ЗАЩО МАСЛОТО SACHA INCHI МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА КРАСИВА КОЖА

Специално масло с изключителни ползи за кожата! 100% НАТУРАЛНО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ СЕМЕНАТА НА САША ИНЧИ (Sacha Inchi Oil, Cold Pressed Organic) БИО (Organic) сертифициран продукт по нормите на Soil Association INCI : Plukenetia Volubilis Seed Oil ПРОИЗХОД : Перу

прочети още