Copyright © 2020. All Rights Reserved

Био етерично масло от Кардамон ( Elettaria Cardamomum ), ELICHRYSOS

18,90 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 380
+ -
Купи
Моля, изберете:

100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО, ДОБИТО ЧРЕЗ ПАРНА ДЕСТИЛАЦИЯ НА КАРДАМОН

 

БИО (Organic) сертифициран продукт по нормите на Soil Association  

 

СЪСТАВ/INCI : Elettaria Cardamomum essential oil

 

CAS NUMBER : 85940-32-5

 

ПРОИЗХОД: Гватемала

 

ОПАКОВКА : Флакон амбър стъкло 5  ml 

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Кардамонът (Elettaria cardamomum) е многогодишно растение, достигащо височина между 1,8 и 3,6 m. Кардамонът расте предимно в Индия и Шри Ланка а от Близкия Изток се разпространява към Европа. Съществуват зелен, бял, черен кардамон, които се използват главно в готвенето. Арабските бедуини са го добавяли към кафето си, етиопите са го използвали като задължителен елемент в различни магически ритуали, а етиопските жреци са изготвяли от него различни благоухания. Кардамонът е използван в рецептите за красота на Клеопатра. Въпреки че е една от най-скъпите подправки по тегло, за промяна на вкуса е нужно съвсем малко количество.
Етеричното масло от кардамон се добива oт семената на растението чрез парна дестилация. Притежава топъл, флорален, пикантен, свеж аромат с нюанси на евкалипт и камфор. 
Маслото от кардамон от древни времена се използва в медицината като средство за прочистване на стомашно-чревния тракт. То помага за намаляване на кръвното налягане, укрепва сърдечния мускул. В съвременната медицина се използва за лечение на настинки, ларингити, бронхити, пневмонии и др. Премахва главоболието и депресията.
В козметиката маслото от кардамон е известно с подмладяващите си свойства. В продуктите за лице, то стяга кожата, подобрява клетъчното обновяване, придава еластичност на кожата на лицето и деколтето. Включва се в anti-age козметиката - кремове, маски, серуми за лице, кремове за деколте и др. Кардамоновото масло има силни противовъзпалителни и антисептични свойства, с които неутрализира вредните микроби. Благодарение на природния цинк, който се съдържа в него, то е ефективно в борбата с акнето, дерматита, екземата и различни кожни проблеми. Почиства лицето, освежава тена и се използва в различни почистващи лосиони, тоници, кремове, маски за мазна и проблемна кожа.
Познат като една от най-скъпите подправки, в източната народна медицина се счита за натурална виагра.


ОСНОВНИ СВОЙСТВА:

Детоксикиращо
Имуностимулиращо
Регенериращо
Антивирусно
Антиоксидантно
Противовъзпалително
Противогъбично
Отхрачващо
Болкоуспокояващо
Антибактериално
Диуретично
Афродизиак


ПОКАЗАНИЯ:

Успокоява мускулни спазми и болки,инфекции на пикочните пътища, понижава кръвното налягане, при киселини, настинка, грип, респираторни заболявания, заболяване на венците, афти и лош дъх, менструални и стомашни болки, импотентност , преждевременна еякулация, акне, дерматит, екзема,


НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Дифузно - Две до три капки за едно зареждане на аромадифузор

Локално - Нанася се върху желаната зона разредено с базово масло

ВНИМАНИЕ: На бременни и кърмещи жени се препоръчва консултация с лекар преди употреба. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата , ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.

Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!