Copyright © 2020. All Rights Reserved

Био етерично масло от Тамян (Boswelliа Carterii), ELICHRYSOS

19,90 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 076
+ -
Купи
Моля, изберете:

100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО, ДОБИТО ЧРЕЗ ПАРНА ДЕСТИЛАЦИЯ НА СМОЛА ОТ ТАМЯН

 

БИО (Organic) сертифициран продукт по нормите на Soil Association  

 

СЪСТАВ/INCI : Boswellia carterii essential oil

 

CAS NUMBER : 89957-98-2

 

ПРОИЗХОД: Сомалия

 

ОПАКОВКА : Флакон амбър стъкло 10  ml

 

Партида в продажба със срок на годност ( Best Before ) до : 10/2023

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Тамян от арабски- лубан представлява  ароматната смола, стичаща се от кората на дърветата от род Boswellia. Тя се използва за производство на обреден тамян, но също така в парфюмерията и козметиката, като се използва още от древността. Открит е дори при останките на древни египетски и англосаксонски цивилизации. Също така, маслото от тамян се свързва с изпълняването на религиозни традиции и ритуали. Тамянът е споменат в Библията и други свещени книги като един от трите подаръци от влъхвите, които получава Новородения Иисус Христос.

Тамянът се извлича чрез внимателно набраздяване с нож на кората на дървото. Това се нарича „вадене на сок“ и позволява на смолата да потече навън и да се втвърди от слънчевите лъчи. Тези втвърдени парченца растителна смола се наричат сълзи. Съществуват няколко вида и сортове тамянови дървета. Дърветата Boswellia sacra и carterii са необикновени с това, че могат да виреят в условия толкова сурови, че растат почти без нужда от почва, направо от огромни скали. Причината за прикрепването на тези растения към скалите е неизвестна, но то е придружено с луковица към стеблото на растението. Тази форма на растеж предпазва растението да не бъде изкоренено от скалата по време на силни бури, които са често явление в районите, където то вирее. Дърветата започват да произвеждат смола, когато станат на 8-10 години. Ваденето на сока от дърветата се прави два до три пъти годишно като последните нарези произвеждат най-добрите сълзи заради тяхното високо ароматно терпеново, сесквитерпеново и дитерпеново съдържание. Най-добра и качествена смола се произвежда в Сомалия. Римокатолическата църква черпи своите доставки именно от там.

 

ОСНОВНИ СВОЙСТВА:

- Антисептични

- Противовъзпалителни

- Регенеративни

- Противогъбични

- Седативни

- Цикатризант

- Имунностимулатор

- Анти-стресово

 

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ: 

-Рани, охлузвания, изгаряния

-Подсилва имунната система

-Отпушва порите, подмладява и хидратира кожата

-Облекчава ставни и мускулни болки

-При афти и други инфекции в устната кухина

-Отстранява бенки и брадавици

-Подобрява съня

-Облекчава нервното напрежение и др.

 

Комбинира се добре сбергамот, грейпфрут, жасмин, индрише, иланг иланг,лавандула, лимонена трева, мандарина, портокал, палмароза, смирна, сандалово дърво роза и др. 

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Дифузно - Две до три капки за едно зареждане на аромадифузор

Локално - Нанася се върху желаната зона разредено с базово масло

 

ВНИМАНИЕ: На бременни и кърмещи жени се препоръчва консултация с лекар преди употреба. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата , ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.

Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!  

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!