Copyright © 2022. All Rights Reserved

КАРАМФИЛ (Eugenia Caryophyllus)

8,50 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 434
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ: 100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на пъпки от дървото Карамфил.

 

INCI : Eugenia Caryophyllus Bud Oil

 

CAS NUMBER : 84961-50-2

 

ПРОИЗХОД : Индонезия

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 10 ml със секретна капачка и дозатор

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

 

Карамфиловото дърво е вечнозелено растение, което расте до 15 метра височина, с големи листа и цветове, групирани в клъстери. Отначало цветните пъпки имат блед оттенък, постепенно стават зелени, а на финала яркочервени. Тогава те са готови за прибиране, обикновено при дължина 1,5–2,0 cm и се състоят от дълга чашка, която завършва на четири чашелистчета, и четири неотворени листенца, които образуват малка централна топка.За родина на растението се смята Индонезия.
Лечебните свойства на маслото от карамфил са били добре познати още от Древността. Карамфиловото масло е било използвано от гърците, римляни и китайци като средство за лечение на зъбобол, като естествен подсладител или като ароматизатор за свеж дъх, особено когато се е налагало да се говори с император.
Но това не изчерпва всички ползи от от карамфиловото масло. То притежава силно изразени антисептични свойства и често е било използвано в миналото за предотвратяване на заразни заболявания, дори срещу чума.
Всички свойства на карамфиловото масло са били известни на предците ни, които са били готови да платят скъпа цена за него. Затова и в миналото то е било много важна стока и е играело ключова роля в търговията с подправки.
Неповторимият му аромат е бил причината в миналото, а и до ден днешен карамфиловото масло да се използва като ценна суровина в парфюмерията, намира приложение в производството на вино, участва в приготвянето на редица стоматологични продукти, а посветените в окултното го използват при изготвянето на любовни отвари.
За приготвяне на екстракт от карамфил се използват листата, стъблото и пъпките на дървото, като маслото от листата се получава чрез дестилиране с вода, целта е да се получи ниско съдържание на евгенол.
Полученото масло имат силен пикантен аромат и бледожълт цвят.
Маслото е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали в тялото и забавя стареенето.
Само капка от карамфиловото масло съдържа около 400 пъти повече антиоксиданти на единица обем от плода годжи бери (един от най-мощните, здравословни плодове). Опаковка от 5 ml масло от карамфил е сравнима по антиоксидантна сила с 45 кг. боровинки.
Етеричното масло от пъпки на карамфил е известно и със своите противовъзпалителни и антисептични ползи, благодарение на доминиращата си съставка евгенол.
Етеричното масло от карамфил е добре познато в ароматерапията при облекчване на респираторните инфекции. Притежава много мощни антибактериални, антивирусни, спазмолитични и болкоуспокояващи свойства.
Намира приложение в медицината и стоматологията: известно средство при зъбобол (прилага се директно с помощта на клечка за уши – действа като упойка и облекчава състоянието в краткосрочен план) и възпаление на венците!
Нарушения в храносмилането, физическа и умствена слабост, артрит и ревматизъм, за предпазване от инфекциозни болести, гъбички по краката.
Карамфиловото масло се прилага и в спалнята за повишаване на либидото. То действа като афродизиак. Може да се уверите в способностите му, добавяйки 2 капки в аромалампа или дифузер. По същия начин може да го използвате за всяко помещение при лоши миризми или за прогонване на насекоми.

TЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ

»Евгенол
»Кариофилен
»Евгенол ацетат
»Линалоол
»Метилов салицилат

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Противовъзпалително, бактерицидно, венотонично,успокояващо нервната система,противомикробно, болкоуспокояващо,регенериращо, антисклеротично, антиоксидантно,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

* Насърчава зарастването на рани и други кожни лезии
* Облекчава възпалението и болката в ставите и мускулите;
* Повишава либидото при мъжете и жените.
* При зъбобол и афти
* Облекчава респираторни проблеми
* Стимулира имунната система
* При косопад и разцепени краища
* Облекчава стрес, депресия, тревожност
* Подобряване на мозъчната активност
* Повишаване на апетита и подобряване на работата на стомашно-чревния тракт

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

» Навяхвания, болки в ставите и мускулите
Ако изпитвате болка, може да положите компрес от 2 карамфилово масло, разредено с 30 мл бадемово масло. Скоро ще усетите облекчение или да направите масаж.
След масажа се препоръчва да не се прави вана или душ в продължение на 12 часа. През това време полезните вещества ще имат време да проникнат възможно най-дълбоко в тъканите и да имат положителен ефект.

»Зъбобол, афти и болки във венците
При зъбобол се препоръчва да се използват няколко капки от маслото от карамфил във водата за уста или да масажирате болезненото място или афти с него.

»Респираторни заболявания
Маслото е много ефикасно при лечение на респираторни заболявания, повлиява благотворно проявите на астма, бронхит или туберкулоза. Използвайте като масажно масло или направете инхалация с маслото.
За да направите масаж с карамфилово масло, трябва да разредите 20 капки от него със 100 мл базово масло.
-Гаргара с 1 капка към чаша топла вода

»При главоболие
Приятната пикантна миризма на карамфил е добра при мигрена. Използвайте маслото външно - разредете 1 капка с базово масло и с масажни движения разтрийте слепоочията и челото. За да подобрите полезните свойства, можете да добавите капка лайка и лавандула към карамфила - това няма да причини вреда.

»Против акне
Свойствата на карамфиловото масло за кожата на лицето помагат да се отървете от акне, черни точки и други козметични дефекти по кожата.
Рецептата за маската:10 мл зехтин се смесват с 1 капка карамфилово масло
Добавете 1 капка масло от лайка и още 2 капки масло от здравец
Нанесете сместа върху чиста кожа и оставете за половин час.
Активните съставки на полезна маска проникват дълбоко в тъканите и прочистват порите от токсини. Лицето става по-ясно, цветът и релефът му се изравняват.

БЕЗОПАСНОСТ:
Максималната концентрация на маслото от карамфил при директно прилагане не бива да превишава 1 % и в никакъв случай не бива да се използва по време на бременност, кърмене, на малки деца и хора с алергия или непоносимост към карамфил.
Маслото от карамфил не се използва като масло за вана!
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!
СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!
ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!