Copyright © 2020. All Rights Reserved

Етерично масло от Карамфил (Eugenia Caryophyllus), Elichrysos

8,90 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 434
+ -
Купи
Моля, изберете:

Карамфиловото дърво е вечнозелено растение, което расте до 15 метра височина, с големи листа и цветове, групирани в клъстери. Отначало цветните пъпки имат блед оттенък, постепенно стават зелени, а на финала яркочервени. Тогава те са готови за прибиране, обикновено при дължина 1,5–2,0 cm и се състоят от дълга чашка, която завършва на четири чашелистчета, и четири неотворени листенца, които образуват малка централна топка. Маслото е известно със своите много мощни антибактериални и антивирусни свойства.

 

СЪСТАВ: 100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на пъпки от дървото Карамфил.

 

INCI : Eugenia Caryophyllus Bud Oil

 

CAS NUMBER : 84961-50-2

 

ПРОИЗХОД : Индонезия

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 10 ml със секретна капачка и дозатор

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

КАРАМФИЛ ПЪПКА - CLOVE BUD

Родено в Югоизточна Азия, етеричното масло от пъпки на карамфил е известно със своите противовъзпалителни и антисептични ползи, благодарение на доминиращата си съставка евгенол.

Етеричното масло от карамфил носи мощен пикантен, дървесен аромат с малко сладък нюанс, добре познат в ароматерапията при облекчване на респираторните инфекции. Притежава много мощни антибактериални и антивирусни свойства.

При локални приложения предимствата на етеричното масло от карамфил са известни с това, че подпомагат лечението на рани, порязвания и гъбични инфекции, както и “стъпало при спортисти”.

Когато се комбинира с носещо (базово) масло, етеричното масло от карамфил ви осигурява фантастично масажно масло. Може да се използва и за създаване на ефективно средство против насекоми.

Карамфиловото масло може също да се добавя към всички съществуващи продукти за грижа за кожата, за да се увеличат техните ползи.

Етеричното масло от карамфил се смесва добре с множество други етерични масла. За тези, които искате да създадате приповдигаща и енергизираща смес от етерични масла, опитайте да комбинирате карамфил с етерично масло от кардамон, лимон или мента. Маслото от карамфил също се смесва добре с етеричните масла от сладък портокал и розмарин.

 

Указания за използване

Дифузия

За да усетите ароматните ползи от етеричното масло от карамфил, добавете няколко капки към вашия ароматерапевтичен дифузeр, автомобилен дифузeр или колие за ароматерапия.

Локално приложение

За тези, които искат да използват етерично масло от карамфил върху кожата, можете да го добавите към всяко нoсещо (базово) масло, крем, лосион или сапун.

Винаги препоръчваме да разреждате етерично масло от карамфил при максимална зона на разреждане от 0,5% до 1%.

 

Безопасност

Етеричното масло от Карамфил не трябва да се приема вътрешно. Етеричните масла са силно концентрирани, мощни композиции и могат да причинят сериозна вреда, ако бъдат погълнати. Поради тази причина вътрешният прием на етерични масла НЕ се препоръчва.

Етеричните масла трябва да се съхраняват на място, недостъпно за деца и домашни любимци.

Избягвайте да използвате етерично масло от Карамфил по време на бременност и по време на кърмене.Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!