Copyright © 2020. All Rights Reserved

ЕТЕРИЧНО МАСЛО БЕРГАМОТ ( Citrus Aurantium Bergamia)

8,15 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 526
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ:  100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на БЕРГАМОТ

 

INCI: Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil

 

CAS NUMBER: 68648-33-9

 

ПРОИЗХОД: Италия

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

 

*** FCF (Furocumarin Free) Не съдържа Фурокумарини !

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Етеричното масло от Бергамот се извлича от корите на цитрусовия плод на вечнозеленото дърво, което расте в Югоизточна Азия чрез настъргване и последващо студено пресоване. То е летливо, има зеленикав или кафяво-жълт цвят, горчив вкус и ароматен характерен приятен мирис.

Принадлежи към семейство Седефчеви (Rutaceae).  Ароматните дървета се срещат също по крайбрежието на Кот д'Ивоар, Мароко, Тунис и Алжир.

Бергамотът се определя, като хибрид между горчив портокал и лимон и именно неговото масло се използва най-често при производството на черен чай. Всъщност е достатъчно само да добавите капка етерично масло от бергамот към чаша обикновен чай , за да го превърнете в „Ърл Грей“!

Сред цитрусовите масла бергамотът се отличава със способността си да действа едновременно подобряващо настроението и успокояващо, което го прави идеален за борба с тревожност и тъга. Също така действа пречистващо на кожата, като съшевременно има и успокояващ ефект. Освен това маслото от бергамот се използва за борба с бактерии, за заличаване на белези и за намаляване на болката при главоболие и мускулно напрежение, както и за стимулиране на хормоналната система и храносмилателните сокове. 

Намаляване степента на затлъстяване и артериалната ригидност.

Включен е в официалните фармакопеи на различни страни. Във фармацевтичната индустрия се използва за усвояване на неприятни миризми на лекарствените продукти, както и предимно заради своите антисептични и антибактериални свойства.

Около една трета от всички мъжки парфюми и около половината от дамските парфюми съдържат етерично масло от бергамот. Той е основен компонент на оригинален одеколон, създаден от Фарина в началото на 18-ти век в Германия.

В хранително-вкусовата промишленост намира приложение главно като ароматизатор.

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ

» Лимонен

» Брутиеридин

» Мелитидин

» Линалил формат

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Тонизиращи, прочистващи, антимикробни, антибактериални, дезинфектантни, болкоуспокояващи, кардиоваскуларна активност, противовъзпалители, антипролиферативни, 

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

* Подпомага справянето с емоционалната болка

* Помага за намаляването на стреса

* Подпомага облекчаването на ставни и мускулни болки

* Поддържа храносмилателната система

* Поддържа косата и кожата здрава

* Подпомага храносмилането

* Успокоява чувството на тревожност

* Предизвиква менструация (при дисменореа)

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

» Подобрява настроението и служи като натурален антидепресант

Бергамотът може да увеличи чувствата на радост, свежест и енергия, като допринася за здравословно кръвообръщение. Втрийте 2 до 3 капки от маслото в рдланите си и ги захлупете над устата и носа си. Вдишайте бавно. Нанасяйте също на стъпалата ни зад врата.

» Помага храносмилателната система

За да подобрите храносмилането и да регулирате апетита, втрийте 3 до 5 капки бергамот върху коремната стена. Това може да стимулира мускулните контракции в червата и производството на храносмилателни сокове.

» Стимулира лимфния дренаж

Нанесете 2 до 3 капки на стъпалата си преди лягане, както и за успокояващ и релаксиращ масаж, както и за да подобрите лимфния дренаж.

»Справя се с непреодолимото желание за храни.

Дифузирайте в класната стая, на работа или между храненията, за да се справите с пристъпите на глад.

» Поддържа кожата и косата здрава

Добавете 3 до 5 капки към Вашия бленд за лице или към  шампоан за коса.

БЕЗОПАСНОСТ:

Избягвайте излагането на директна слънчева светлина в продължение на 12 часа след външна употреба. Ако имате диабет и използвате етерично масло от бергамот, следете редовно нивата на кръвната захар, тъй като маслото може да повлияе на контрола на кръвната захар !

Използване на маслото е противопоказано при епилептици и хипертоници. Не се препоръчва приемът й от бременни и кърмачки!

Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.

Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. 

Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина. Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци! 

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!