Copyright © 2020. All Rights Reserved

ЕТЕРИЧНО МАСЛО БЯЛ КАМФОР ( Cinnamomum Camphora )

6,35 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 632
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ:  100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на КАМФОР

 

INCI: Cinnamomum Camphora Bark Oil

 

CAS NUMBER: 92201-50-8

 

ПРОИЗХОД:  Китай

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ


Камфорово дърво (Cinnamomum camphora) още лаврови камфор е вечнозелено дърво от семейство Лаврови. От него се добива камфорово етерично масло. Достига до 40 m височина. листата му са лъскави със специфична камфорова миризма при смачкване. Напролет се появяват ярко зелени нови листа и множество дребни бели цветове. Плодовете са на гроздове, черни и топчести около 1 сантиметър в диаметър и често са оприличавани на грозде. Естественото разпространение на камфоровото дърво обхваща Китай– южно от река Яндзъ, Тайван, южна Япония, Виетнам и Корея, а се отглежда на много други места. Естествената камфора е твърда съставка на етеричното масло, което се получава чрез дестилация с водни пари на дървесината от камфорово дърво. Използват се стари дървета, тъй като младите са по-бедни на етерично масло, в което е ниско и съдържанието на камфора. Те се отсичат от дънера, отстраняват се листата и младите клонки, а стъблата и корените се оситняват под форма на стърготини и подлагат на дестилация. Получава се етеричното масло, от което при охлаждане камфората изкристализира и се отделя чрез центрофугиране. Тя се пречиства чрез сублимиране и получените бели кристали се пресоват в блокчета.
Камфорът има дълга история на билково приложение в Ориента с широк спектър от приложения. Понякога е използван вътрешно за лечение на хистерия, но в съвременните нетрадиционни методи за лечение той се използва главно под формата на етерично масло и не се препоръчва вътрешна употреба. Дървесината и листата притежават аналгетични, антиспазмолитични свойства. Инхалацията се използва за лечение на простудни състояния и заболявания на белите дробове.
През 20-ти век камфорът се прилага перорално под формата на таблетки в малки количества за сърдечни симптоми и хронична умора.
Камфорът се използва широко в индуски религиозни церемонии. В нетрадиционните методи за лечение камфоровото масло е показано като средство за лечение на епилепсия.

ТЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ
»Кадинен
»Ефгенол
»Пинен
»Терпинен
»Феландрен

ОСНОВНИ СВОЙСТВА
Имуностимулиращи, деконгестантни (отпушва носа при хрема), антибактериални, спазмолитични, афродизиак, противовъзпалителни, антихелминтни, антиревматични, седативно,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ
*Лекува акне
*Стимулира растежа на косата, предпазва от косопад
* Лекува респираторни заболявания
* Подобрява концентрацията
* Общо тонизиращо организма
* Подобрява кръвообръщението
* Отпуска напрегнатите мускули
* Помага при ревматични болки

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

» Облекчават дишането чрез пречистване на белите дробове.
Камфоровото масло се употребява в ароматерапията, заради дълготрайният и пикантен аромат, който притежава. По тази причина, маслото често се използва в парни бани или в дифузери в комбинация с други масла - лавандулово, розмариново, евкалиптово и ментово. Това се дължи на способността им да облекчават дишането чрез пречистване на белите дробове. Камфорът доказано подобрява кръвообращението, стимулира имунитета и оскурява оздравявителните процеси в тялото;

»Облекчава мускулните болки и спазми
При мускулни болки вследствие на претоварване от интензивна тренировка например, затоплете малко камфорово масло и нанесете с нежни масажни движения върху засегнатата зона. Заради затоплящия ефект на камфора е хубаво да направите процедурата преди лягане.

»Намалява възпалението на кожата и предпазва от зачервяване и бръчки по шията
Много малки количества от това масло, добавени в кремове помага за възпалителни заболявания и намаляване на зачервявания. Тога го прави особено полезен при лечение на акне, изгаряния и болка от напукани ръце.
Полезна употреба на камфоровото масло като козметично средство е в маската против бръчки на шията. За да си я приготвите, ще ви бъдат необходими 1 к.ч. масло от камфор, 1 к.ч. масло от мента, 1 белтък, 2 с.л. прясно мляко. Разбийте белтъка и добавете останалите съставки. Нанесете готовата смес върху шията, оставете за 30 и изплакнете.

»При упорита кашлица
Ако страдате от упорита кашлица, бронхит или друг подобен проблем ви мъчи, втрийте малко масло от камфор в областта на гърдите. Хубаво е да го направите вечер преди лягане, за да може да се облечете и затоплите, прекарвайки нощта с маслото.
»За повишаване на либидото
Използвайте камфор за повишаване на либидото. Ароматът на маслото действа на частта в мозъка, отговорна за сексуалното желание. Може да помогне при проблеми с ерекция, ако се приложи външно.

БЕЗОПАСНОСТ:
Kaто цяло камфоровото масло е считано за безопасно. Не е препоръчителната употребата му от бременни и кърмещи жени, тъй като е възможно да повлияе върху хормоналния баланс. Камфоровото маслото не бива да бъде прилагано върху отворени рани, тъй като това улеснява проникването му в тялото и може да се натрупа в токсични за организма концентрации.
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!
СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!
ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!