Copyright © 2020. All Rights Reserved

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ИЛАНГ ИЛАНГ "КОМПЛИЙТ" ( Cananga Odorata )

12,55 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 649
+ -
Купи
Моля, изберете:

YLANG YLANG COMPLETE - ИЛАНГ ИЛАНГ КОМПЛИЙТ

 

СЪСТАВ:  100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на ИЛАНГ ИЛАНГ

 

INCI: Cananga Odorata Flower Oil

 

CAS NUMBER: 83863-30-3

 

ПРОИЗХОД:  Мадагаскар

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Ботаническото название на растението е Cananga odorata, но в буквален превод "иланг" означава пустош. В много от районите в които расте – Мадагаскар, Индонезия, Азия, Филипините, пък е известно като "цветето на цветята".
Интересното обаче е, че иланг-иланг всъщност не е цвете, а доста голямо дърво, чиято височина може да достигне до цели 15 метра. Клоните му са дълги и върху тях висят големите му жълти цветове. Маслото се извлича с помощта на парна или водна дестилация от пресни цветчета. Полученият продукт се разделя на три класа. Аромата му се определя, като богат, сладък, екзотичен, нежен и пикантен, носещ в себе си нюансите на жасмин и гардения.
За да бъдем по-конкретни, процесът на дестилация влияе върху вида аромат, който излъчва етеричното масло от иланг-иланг. Има 3 основни вида етерични масла от иланг-иланг. Най-добрия е така наречения „пълен“ или „комплийт“. Съдържа всички дестилати на иланг-иланг. Всички екстра, 1, 2 и 3 комбинирани - или в една пълна парна дестилация, или отделно дестилирани и след това смесени заедно.Следователно Иланг Иланг - Complete е парфюм сам по себе си.
Много от най-известните парфюмеристи на 21 век определят уханието като чувствено и секси и за това го използват в състава най-вече на женските парфюми, които са предназначени нежно да дразнят и да предизвикват мъжките сетива.
Ако има парфюмна нотка, която да се свързва изцяло и само с неповторимото чувство на любов и интимна привързаност, то това е иланг-иланг. Това е растение, което е познато още от Древността и ароматът му се слави като най-силния афродизиак, който е познат на човечеството. Именно с него древните хора са прикадявали домовете на младите семейства, за да цари винаги в тях духа на любовта, на мира, на спокойствието и на привързаността, а споровете и кавгите да стоят надалеч. В тропическите страни жените все още носят венци и сплетени гирлянди от иланг-иланг, за да изразят своята чувственост, страст и любов и по този начин да пленяват мъжките сърца.

ТЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ

»Илангол
»Евгенол
»Линалоол
»Терпинеол
»Нерол
»Гераниол
»Линалацетат

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Имуностимулиращи, отхрачващи, антибактериални, спазмолитични, противовъзпалителни, спазмолитично, облекчава ревматични болки, общо тонизиращо, противокашлично,диуретично,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

* Намалява стреса и напрежението
* Понижава високото кръвно налягане
* Подобрява концентрацията
*При импотентност и фригидност
*Най-мощния афродизиак
*Балансира себумните (кожно-маслени) секрети
*Заздравява кожата и нейната еластичност, предотвратява сърбежа по кожата
*Избелване на кожата (антиланогенеза)

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

» За намаляване на стрес и напрежение

Етеричното масло от иланг-иланг действа като леко успокоително и е чудесно средство за релаксация и борба с безпокойството. Понижава стресовата реакция на организма чрез намаляване на сърдечната честота и кръвното налягане. Ако се чувствате претоварени и изтощени, дифузирайте няколко капки етерично масло от иланг иланг в дома си, което ще ви помогне да се отпуснете. Можете също да смесите няколко капки с базовомасло и да масажирате врата и китките си. Това също ще успокои всяко нервно напрежение.

»Намалява кръвното налягане

Маслото от иланг-иланг подобрява кръвообращението и намалява кръвното налягане. Като цяло е много ефективно в подкрепа на сърдечно-съдовата система. Успокоителните му качества могат да помогнат за регулиране на сърдечната честота и успокояване на нервната система. За да постигнете всичко това, просто смесете 1 капка етерично масло с бзаово масло по избор и масажирайте областта над сърцето за облекчение.

»Подхранва и запазва здравината на косата

Приложено върху косата, етеричното масло от иланг-иланг осигурява двойна защита. Благодарение на липиден филм, който остава постоянен и обгръща косъма, то става водоустойчив щит, който предпазва косата от слънце, сол, хлор и т.н. Важният състав от мастни киселини, който се съдържа в есенцията, действа в дълбочина и възстановява накъсването на косъма, подхранва косата, подобрява дебелината и блясъка на косъма. Смесете няколко капки етерично масло от иланг-иланг с кокосово масло и масажирайте в скалпа веднъж седмично.

»Действа като афродизиак

Маслото от иланг-иланг може да послужи и за подобряване на либидото и засилване на романтиката в спалнята, благодарение на мощните си релаксиращи и успокояващи качества. За да извлечете ползите от етеричното масло, опитайте да добавите няколко капки към ваната, включете го като основна съставка в успокояващ и чувствен масаж. Можете дори да поставите няколко капки върху чаршафите си, преди да скочите в леглото.

»Поддържа зрава кожата

Маслото от иланг-иланг действа универсално на кожата, оказва прекрасен стимулиращ и балансиращ ефект върху нея, като влияе положително както на суха, така и на мазна кожа. Коригирапроизводството на себум и спомага за отстраняване на акне. Маслото заглажда кожата, намалява дълбочината на бръчките, повишава еластичността й, засилва тенът й. Помага при ухапвания от насекоми, меко дезинфекцира и тонизира, стимулира кръвообращението в капилярите и великолепно подхранва клетките на кожата. Притежава още лифтинг ефект и помага за повдигане на бюста.

БЕЗОПАСНОСТ:

Внимание! Маслото от иланг-иланг е изключително опасно за кучета и котки. Не го прилагайте върху кожата, лапите или козината на вашия домашен любимец и не допускайте да го използвате там, където вашият домашен любимец може да го оближе или вдиша.
При бременни, кърмещи жени и малки деца се репоръчва консултация с лекар.
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!