Copyright © 2022. All Rights Reserved

КАНЕЛА (Cinnamomum Zeylanicum)

7,95 лв. 6,20 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 588
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ:  100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на КАНЕЛА ЛИСТ

 

INCI: Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil

 

CAS NUMBER: 84649-98-9

 

ПРОИЗХОД:  Шри Ланка

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Маслото от листа на канела Cinnamonum verum (наричан още Laurus cinnamomum) e от семейството на растенията Laurel (Lauraceae). Родом от Шри Ланка, той расте и в много страни като Индия, Китай и Индонезия.
Благодарение на многото си полезни свойства и медицински приложения, канелата е имала видно място в традиционната китайска и индийска медицина. Качествата й са били високо ценени и през Средновековието. Днес в западната медицина, тя по-скоро се причислява към алтернативните средства за лечение, но не спира да изумява хората по света с терапевтичните си свойства.
Още през 1500 г. пр. н. е. арабската търговия с подправки контролира разпространението на канела във Вавилон, Египет и Рим и монополизира търговията, като внимателно пази тайната откъде са добивали канелата си.
Едва когато римляните тръгват на собствени експедиции около 1800 години по-късно, канелата е открита в Шри Ланка, слагайки край на монопола.
Както канелата, така и касията са споменати в Библията – Мойсей е използвал и двете масла като част от свещено масло за помазание – и също е бил използван в тамян и парфюм.
След като убива втората си съпруга, Нерон, императорът на град Рим през първи век след Христа, изгорил цялата канела в града на погребалната церемония на жена си, изпълвайки града с аромата на сладката подправка.
Маслото от канелени листа се извлича от листата на канеленото дърво чрез процеса на парна дестилация. Методът се основава на процеса на изпаряване, който е основният метод за извличане, използван за извличане на основните минерали, хранителни вещества и фитохимикали от органичната материя – в този случай листата на канеленото дърво. Първо, листата се изсушават или натрошават, за да се подпомогне процеса на извличане.
Маслото от листа на канела има мускусен и пикантен аромат и светложълт цвят, който го отличава от по-тъмния червено-кафяв цвят на маслото от канелената кора. То е по-меко и рентабилно от маслото, произведено от кората на дървото. Това го прави по-подходящо масло за редовна и медицинска употреба. Използва се активно в много области - от медицината до козметологията. Маслото има огромен брой полезни свойства, както и уникален аромат. Маслото е силен антисептик, използва се при производството на различни козметични средства, а веществото действа и като мощен афродизиак. Съставът на маслото може да варира в зависимост от това кои суровини са избрани за преработка. Например, ако се е използвала кората на растението, в този случай делът на евгенола ще бъде 10%, а на алдехида - 80%. Ако са били използвани листата на растението, пропорциите ще бъдат противоположни, поради което канеленото масло, което е извлечено от листата на дървото, се оценява в козметологията и медицината. Но в готвенето маслото, което се извлича от кората на дърво, е по-популярно.
Етеричното масло от листа на канела се съчетава добре с други масла от подправките, включително черен пипер, розмарин, кардамон, карамфил и джинджифил, цитрусови аромати като бергамот, грейпфрут, лимон и портокал, цветя, включително лавандула и иланг-иланг и екзотика като тамян и масло от чаено дърво .

 

ТЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ


»Евгенол
»Линалол
»Цинамалдехид
»Канелен алдехит
»Евгенол ацетат

 

ОСНОВНИ СВОЙСТВА


антисептични, аналгетични, антиспазматични, антимикробни, антиоксидантни, афродизиатични, кардиологични, затоплящи,

 

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ


* Подсилваща имунитета защита срещу настинки и грип
* Намалява възпалението
* Насърчава борбата със стареенето чрез блокиране на свободните радикали
* Убива и отблъсква бактерии, паразити и насекоми
* Намалява апетита за храна. Подправката от смляна канела помага за регулиране на кръвната захар
* Облекчава симптомите на конгестия и бронхит, когато се използва в дифузер
* Облекчава мускулни болки и спазми, когато се масажира в кожата в комбинация с носещо масло или лосион или се разрежда в топла вана
* Насърчава облекчаване на стреса и подобряване на мозъчната функция
* Подобрява настроението и може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия
* Повишава енергията, умствения фокус и либидото
* Подобрява кръвообращението, оксигенацията и метаболизма
* Облекчава гаденето и диарията

 

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

 

» Елиминира стреса
Подобрява производството на невротрансмитери като серотонин и допамин и освобождава от симптоми на тревожност, напрежение, нервност и депресия.
Нанесете 1 до 2 капки интрадермално върху китките и зад врата или дифузирайте.

» Мускулни спазми, ревматизъм и артрит
Маслото има антиспазматичен и загряващ ефект. Може да се добавя във водата за вана за облекчаване симптомите на артрит и ревматизъм.
Комбинирайте канелено масло с масло от евкалипт и грейпфрут и втрийте в проблемната зона с масажни движения.

»Афродизиак
Маслото от канелени листа се използва като афродизиак в ароматерпията.
Дифузиране на канелено и розово масло може да повиши сексуалната функция както при мъже, така и при жени. Облекчава симптомите на импотентност при мъжете.
Направите лек масаж на половинката си с 2 капки канелено масло и 2 капки сандалово дърво, добавено към подходящ масажен крем. Също така, за да създадете еротична атмосфера смесете канелата в равни количества (по 2 капки) със сандалово дърво и жасмин (можете да замените с иланг-иланг) и дифузирайте в аромалампа.

»Гастрит
Евгенолът в маслото като антибактериален агент се бори с вредни бактерии, предизвикващи инфекции в стомашно-чревния тракт и помага на храносмилането. Облекчава гастритни проблеми, диария, тежест в стомаха, повръщане.

»За бляскава коса
Маслото от канела се отразява много добре на структурата на косъма и може да се прилага за грижа за косата.
Използвайте 6-7 капки в любимия си шампоан, за да направите косата си блестяща и здрава. Когато се разрежда в шампоан, маслото също помага за унищожаването на въшките.

 

БЕЗОПАСНОСТ:


Да не се използва за деца под 6 години, както и от бременни и кърмещи жени. За деца над 6 години маслото трябва да бъде силно разредено.
Продължителното и прекомерно използване на масло от канела в дифузери или изпарители за ароматерапия може да доведе до дразнене в областта на носа и гърлото.
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!


СЪХРАНЕНИЕ:

 

Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!


ВАЖНО:

 

Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

 

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!