Copyright © 2020. All Rights Reserved

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ЛАЙМ ( Citrus Aurantifolia )

8,65 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 533
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ:  100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на ЛАЙМ

 

INCI: Citrus Aurantifolia Peel Oil Distilled

 

CAS NUMBER: 90063-52-8

 

ПРОИЗХОД:  Мексико

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Смята се, че лаймът произхожда от Индонезийския архипелаг или може би от близката континентална Азия. Възможно е Арабите да са пренесли лимони и лаймове от Индия до източните средиземноморски страни и Африка около 1000 години. Лаймът достига до западните средиземноморски държави чрез връщащите се кръстоносци през XII и XIII век. При второто си пътешествие през 1493 година Колумб занесъл цитрусови семена, вероятно включително и от лайм в Западна Индия и скоро лаймовите дръвчета се разспространили навсякъде из западна Индия, Мексико и Флорида.
Лаймът (Citrus Aurantifolia) е дребен зелено-жълт плод, който е познат предимно за приготвяне на любими освежаващи напитки като лимонада и коктейл Мохито. Но заради огромното количество витамини и хранителни компоненти в състава му от векове той намира приложение в медицината и в козметичната индустрия като мощна съставка за подобряване на външното и вътрешното здраве на организма.
Етеричното масло се добива чрез студено пресоване на корите на свеж Лайм. Притежава свеж, остър, силен, цитрусов аромат и се използва като връхна нотка в парфюмерията.
Той е основна съставка в индийската кухня, широко се използа в народната медицина на множетсво народи по цял свят и става все по-популярен като средство за разкрасяване в домашни и индустриални условия.
Това широко приложение лаймът дължи на факта, че съдържа огромно количество лимонена киселина, флавоноиди, антиоксиданти (витамини А и С), фолиева киселина и калций, които помагат за неутрализиране на вредата на свободните радикали в организма и за повишаване на имунитета. Още през XVIII и ХIX в. той бил използван като ефективно средство за лечение на скорбут (заболяване, породено от липса на витамин С) у британските моряци и спасява много животи.
Също така високото съдържание на витамин C в Лайма, определя употребата му в борбата срещу високия холестерол и протективните му функции върху сърдечно-съдовата система.
Намира приложение още в медицината, в козметиката - в състава на различни кремове и лосиони, в парфюмерията и ароматерапията.

TЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ

»Д-лимонен
»Алфа-пинен
»Бета-кедрен
»Гама-терпинен

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Антибактериални, антисептични, фунгицидни, регенериращи, успокояващи, антидепресантни, противовъзпалителни, противокашлечни,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

* Изсветлява тъмните и пигментни петна по кожата и изсветлява тъмните кръгове около очите, стяга и свива порите, ексфолира мъртвите клетки
* Почиства скалпа и кожата от бактерии и гъбички, регулира мастната секреция на скалпа, подхранва косъма, лекува косопад
* Доказано полезно е при респираторни заболявания
* Може да облекчи стрес и тревожност
* Допринася за емоционалния баланс
* Служи, като натурален дезинфектант
* За овкусяване на храни и напитки
*Подпомага жлъчния мехур и разграждането на мазнините

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

»Успокоява възпалено гърло

Антибактериалните и противовирусни свойства на лайма защитават тялото от инфекции, които може да доведат до възпаление на гърлото. Нанасяйте 2 до 4 капки, заедно с масло от мента разредени с базово масло върху гърлото.
»Бори се с акнето и кожните проблеми
Поради своето антибактериално и антисептично действие маслото от лайм може да се използва върху кожата, за да предотврати появата акне или други кожни проблеми.Разредете го с кокосово масло, жожоба или друго базово масло и нанасяйте върху засегнатата област два пъти дневно.

»Подобрява настроението и подпомага баланса

Маслото от лайм е стимулиращо и ободряващо и намалява тревожността и стреса. Добавете 5 до 10 капки към вана с топла вода или нанасяйте топикално върху китките, слепоочията, корема, задната част на врата и стъпалата.

»Подпомага жлъчния мехур и разграждането на мазнините

Маслото от лайм може да помогне за прочистването на запушените жлъчни канали.
Смесете го с етерични масла от лимон, розмари и базово масло. Добавете бленда към вода за компреси или вана или масажирайте в областта на жлъчката.

» Пречиства водата

Тъй, като може да убива бактериите, причинаващи диария, хранително отравяне, холера и тиф, маслото от лайм е отлична добавка към пречистване на питейна вода. То помага и за лечение на вътрешни и външни бактериални инфекции.

БЕЗОПАСНОСТ:

Избягвайте излагането на слънчева светлина до 12 часа след топикално приложение.
Бременните и родилките да се консултират с лекар преди употреба на етерично масло от лайм.
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!