Copyright © 2020. All Rights Reserved

Етерично масло от Безсмъртниче (Helichrysum Italicum), ELICHRYSOS

29,90 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 007
+ -
Купи
Моля, изберете:

100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО, ДОБИТО ЧРЕЗ ПАРНА ДЕСТИЛАЦИЯ НА ЦВЕТОВЕТЕ ОТ БЕЗСМЪРТНИЧЕ  

( Helichrysum Italicum, Immortelle, Everlasting)

 

INCI : Helichrysum Italicum essential oil

 

CAS NUMBER : 9004-556-0

 

ПРОИЗХОД : България

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 5 ml със секретна капачка и дозатор

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Хелихрисум (HELICHRYSUM) произлиза от гръцките думи helios  слънце и  chrysos  злато или СЛЪНЦЕ ОТ ЗЛАТО. Принадлежи към семейство Asteraceae. Eтеричното масло от Безсмъртниче се добива от свежите цветове на растението, чрез метода на парна дестилация. Отличава се с дълбоко наситен сладък аромат с подчертано медено излъчване. Според една от легендите принцеса Навзика (на гръцки: Ναυσικάα), дъщеря на Алкиной, цар на Феаките, първа открива чудотворните свойства на Безсмъртничето. Използвала е Безсмъртничето като основен елемент в нежните грижи за тяло и лице, и може би това е причината да казват, че красота и се е равнявала с тази на богиня.

 

 

В наши дни ще откриете етеричното масло от Безсмъртниче (Immortelle / Everlasting), като основна най-важна съставка във висок клас продукти, грижещи се за красива кожа и сияйно лице, произвеждани от водещи световни брандове. Нишови парфюмеристи с гордост отбелязват нотките на Имортела (Immortelle) в своите ароматни композиции. Водещи ароматерапевти не скриват задоволството си от това скъпо, но изключително ефективно етерично масло, наричано също Хеликризум Италикум (Helichrysum Italicum). Това, което прави маслото от Безсмъртниче уникално е неговия химичен състав. Единственото етерично масло, което съдържа група от съединения наречени  италидиони, които се свързват с регенериращото му действие спрямо кожата, осигуряващи забавяне процеса на стареене като подмладяват сухата и уморена кожа.

 

 

Включете по Ваш любим начин безценното масло от Безсмъртниче в ежедневната си програма за красота и не се изненадвайте, че то действа магически. Всъщност, ние вече проверихме и го приехме завинаги.

 

 

ОСНОВНИ СВОЙСТВА:

 

Регенериращи

 

Антиалергични

 

Противовъзпалителни

 

Спазмолитични

 

Обезболяващи

 

Антимикотични

 

 

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ:

 

за красива и сияйна кожа

 

справяне с кожни проблеми (при акне,екземи,дерматити и др.)

 

спортни травми, мускулни болки, ставни болки

 

синини, отоци, изгаряния, рани

 

заличаване на стари белези

 

слънчеви изгаряния, солариум

 

справяне с болка

 

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

Дифузно - Две до три капки за едно зареждане на аромадифузор

Локално - Нанася се върху желаната зона разредено с базово масло

 

 

ВНИМАНИЕ: На бременни и кърмещи жени се препоръчва консултация с лекар преди употреба. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата , ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.

Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!  

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!