Copyright © 2020. All Rights Reserved

Етерично масло от Бял Равнец ( Achillea Millefolium )

29,90 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 182
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ: 100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО, ДОБИТО ЧРЕЗ ПАРНА ДЕСТИЛАЦИЯ НА ЦВЕТОВЕТЕ ОТ БЯЛ РАВНЕЦ / YARROW

 

INCI : Achillea Millefolium essential oil

 

CAS Number : 84082-83-7

 

ПРОИЗХОД : България

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Белият равнец се използва за лечение на рани още от древни времена. Смята се, че Ахил е спирал кървенето от раните си чрез прилагане на намачкани листа от бял равнец.  От там произлиза и латинското му наименование от името на Ахил.Някои наричат белия равнец мъжка билка, тъй като в миналото войниците задължително носели със себе си бял равнец, заради свойството му да спира вътрешни и външни кръвоизливи и да успокоява болките. Други смятат белия равнец за женска билка, защото помага при маточни кръвотечения, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея. Белият равнец има кръвопречистваща сила и е идеално средство за детоксикация на организма.

 

ОСНОВНИ СВОЙСТВА:

противовъзпалително, психостимулиращо, антисептично, спазмолитично, тонизиращо, болкоуспокояващо, пречистващо кръвта, изхвърлящо токсини, дезинтоксикиращо, имуностимулиращо, кръвоспиращо, антиревматично, газогонно, заздравяващо, храносмилателно, стомашно и тонизиращо действие.

 

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ:

Маслото от бял равнец се характеризира със своите универсални ползи за организма. Използва се при настинка и възпаление на дихателните пътища, както и на храносмилателната система. Има релаксиращ, антиспазматичен ефект върху мускулите, нервите, червата и дихателните пътища. Действа чудесно на кръвообращението и подобрява циркулацията на кръвта, като по този начин спомага лечението на артрит и ставни заболявания. Антисептичните свойства на маслото от бял равнец са в основата за да се ползва за лечение на рани и язви, като убива микробите и създава защитен филм върху раната.

Масло от бял равнец се използва при кожа и коса склонни към омазняване и косопад, много често се слага в маски. Прилага се за лечение на екземи, пъпки, акне, циреи, премахва белези и петна останали от рани и други кожни възпаления.  Стимулира менструацията и облекчава всички състояния, съпътстващи я като умора, главоболие, болки в корема, кръвотечения, цистит и при вагинални течения и инфекции, подагра, псориазис, пародонтоза, лоша миризма в устата. Често маслото се използва срещу главоболие и мигрена, при физическа и психическа умора

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

  • Дифузно - Две до три капки за едно зареждане на аромадифузор
  • Локално - Нанася се върху желаната зона разредено с базово масло

 

ВНИМАНИЕ: На бременни и кърмещи жени се препоръчва консултация с лекар преди употреба. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата , ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.

Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци! 

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!