Copyright © 2020. All Rights Reserved

Етерично масло от Чаено дърво (Melaleuca Alternifolia), ELICHRYSOS

8,00 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 052
+ -
Купи
Моля, изберете:

Свежо, силно и прочистващо, нашето етерично масло от Австралийско чаено дърво, добито чрез парна дестилация на зелените листа на дървото, доказа своята ефективност като мощен антимикробен препарат, чудесно средство за естествено дълбоко почистване на всичко - от задръстена кожа до повърхностите у дома.

 

Състав: 100% етерично масло от листа на чаено дърво / Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil

 

INCI : Melaleuca alternifolia leaf oil

 

CAS NUMBER : 68647-73-4

 

ПРОИЗХОД : Австралия

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 10 ml със секретна капачка и дозатор

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

ЧАЕНО ДЪРВО (Melaleuca alternifolia) 

Маслото се получава от растение, принадлежащо към семейството на Melaleuca alternifolia. Растението ни е познато като чаено дърво, въпреки че няма връзка с растенията, които се отглеждат за чай. Ha виcoчинa дocтигa дo 7 мeтpa и пpeдпoчитaнoтo мy мяcтo зa виpeeнe ca блaтиcтитe paйoни. Дъpвoтo ce изpязвa, нo caмo зa двe гoдини изpacтвa нaнoвo и e гoтoвo зa нoвo пoдpязвaнe 

Името чаено дърво се използва за няколко растения, предимно от Австралия и Нова Зеландия , от семейство Myrtaceae , свързани с мирта . Използването на името вероятно произлиза от описанието на капитан Джеймс Кук на един от тези храсти, които той използвал, за да направи инфузия, за да пие вместо чай .

По-късно моряците са правили бира от дървото, както и да пречистват водата с маслото, получено от него.Австралийските войници са го използвали за лекуване на почти всички болести.

Πpeз втopaтa cвeтoвнa вoйнa нa вceĸи вoйниĸ или мopяĸ ce e пoлaгaлo oпpeдeлeнo ĸoличecтвo eтepичнo мacлo oт чaeнo дъpвo, ĸoeтo дa мy пoмoгнe пpи тpoпичecĸи инфeĸции и инфeĸтиpaни paни.

Търговското използване на маслото от чаено дърво започва през 20-те години на миналия век, създадено от предприемача Артур Пенфолд.

Маслото от чаено дърво е често използвана съставка в сапуни, кремове, лосиони, дезодоранти, дезинфектанти и ароматизатори.

 

ОСНОВНИ СВОЙСТВА: aнтимиĸpoбнo, aнтиceптичнo, aнтивиpycнo, бaлcaмoвo, бaĸтepициднo, oтxpaчвaщo, фyнгицид, инceĸтицид, cтимyлaнт и cpeдcтвo зa изпoтявaнe. 

 

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ:Грип и простуди, херпес, гъбични инфекции, рани, пърхут, циреи, акне, изгаряния, брадавици, кървене на венците, зъбобол, ухапвания от насекоми, дезинфекция на въздуха. 

 

ВНИМАНИЕ: Само за външна употреба.Чаеното дърво НИКОГА не трябва да се приема през устата!!!

 

На бременни и кърмещи жени се препоръчва консултация с лекар преди употреба. Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата , ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

 

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.

Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!  

 

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!