Copyright © 2020. All Rights Reserved

Етерично масло от Роза Дамасцена (Rosa Damascena)

39,80 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 694
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ: 100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО, ДОБИТО ЧРЕЗ ВОДНО-ПАРНА ДЕСТИЛАЦИЯ НА ЦВЕТОВЕТЕ ОТ РОЗА ДАМАСЦЕНА ( ROSA DAMASCENA )

 

INCI : ROSA DAMASCENA FLOWER OIL

 

CAS Number : 90106-38-0 / 8007-010-0

 

ПРОИЗХОД : БЪЛГАРИЯ

 

ОПАКОВКА : СТЪКЛЕН АМБЪР ФЛАКОН СЪС СЪДЪРЖАНИЕ ПО ВАШ ИЗБОР НА 1 или 2.5 ГРАМА РОЗОВО МАСЛО

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Розата е царицата в цветния свят! Поетесата Сафо нарича розата „царицата на цветята”!
Роза Дамасцена е облагородено цвете, получено от съчетаването на Галска и Мускусна роза и е от семейство Розоцветни.
Счита се, че кръстоносецът Робърт де Бри е внесъл маслодайната роза в Европа от Сирия някъде между 1254 и 1276 г. Името ѝ идва от Сирийския град Дамаск.
А в България отглеждането й започва през 20-те години на 15-ти век.Маслодайната роза „Дамасцена“ е красивият символ на българските земи, който ни дава поводи за гордост и радост. Това прелестно цвете, известно с божественото си ухание, е избрало именно България, от всички места по света, за свой най-уютен дом и по-точно Казанлъшката долина и се е превърнала в символ на хубостта на страната ни.
Цветовете ѝ са известни с финия си аромат и се берат за розово масло („роза ото“ или „роза абсолю“, което се използва в парфюмерията), розова вода и „розов конкрет“. Венчелистчетата на цветовете са годни и за консумация. Те могат да се използват за ароматизиране на храни, като гарнитура, като билков чай и да се консервират със захар („гулканд“).
Етеричното масло от Роза се извлича чрез парна дестилация на венчелисчетата на цветето. То има флорален, богат, дълбок, пикантен и чувствен аромат.
Дамасцена е царица на розите не само заради специалните си качества и притегателна магическа сила, но и заради специалните грижи, от които се нуждае, особено при процеса на събиране за добив на розово масло.
Чистото българско розово масло съдържа повече от 300 ценни вещества с уникален ефект върху човешкото тяло. Хиляди цветчета трябва да се преработят, за да се получи една – единствена капка масло. Розовото масло е течното злато на нашата родина. От 3,5 тона цвят се получава около 1 килограм ароматна течност. Затова килограм българско розово масло струва два и половина пъти по – скъпо от килограм чисто злато. Събирането на цветовете е доста трудоемко, тъй като трябва да се извършва на ръка – осъществява се сутрин рано между 4 и 9 часа, когато розата е покрита с роса, защото влажният цвят съдържа повече масло.
По традиция розовото масло се измерва със специална единица за тегло, наречена мускал, която е равна на 49844 грама.
В древността розата била използвана в народната медицина за облекчение на кашлица, за лечение на стомашни и менструални болки, както и за храносмилателни проблеми.
Днес розата е широко използвана в аромотерапията и фитотерапията като средство за борба със стреса, тревожността и депресията. Различни фарамцевтични продукти и хранителни добавки пък разчитат на анти-ейджинг свойствата ѝ, както и на антисклеротичния ефект на розовото масло, т.е. свойството му да спомага възстановяването на клетките.
Българското розово масло се влага в състава на едни от най-популярните парфюми в света. Използва се в космическата индустрия, като компонент за смазване на космическото оборудване, заради неговата устойчивост на всякакви температурни промени.


                            </p>
                        </div>
                    </div>

                </div>
            </div>
        </div>
    </div>
    <div class=

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!