Copyright © 2020. All Rights Reserved

ЕТЕРИЧНО МАСЛО САНДАЛОВО ДЪРВО (SANTALUM SPICATUM), БИО

40,05 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 670
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ: 100% чисто био етерично масло получено чрез парна дестилация на САНДАЛОВО ДЪРВО

 

INCI : SANTALUM SPICATUM WOOD OIL

 

CAS NUMBER : 8024-35-9

 

ПРОИЗХОД : Австралия

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Опияняващо и екзотично, с дървесни и землисти нотки , сандаловото дърво има аромат, който е единствен по рода си. Няма по-ценно и ароматно дърво от сандаловото, оставило сериозна диря в хиндуистката култура и традиция. Във всяка храмова церемония и ритуал това свещено дърво се използва, за да омилостиви боговете и измоли от тях най-добрите благословии. Поклонниците на върховния бог Шива използват паста от сандалово дърво, която се прилага в областта на челото като символ на дълбоката си религиозна вяра в него.

В древните митологични ръкописи се споменава, че красивата богиня Лакшми, която е свързана с материалното благополучие, просперитета и плодородието е обитавала сандалово дърво, а бог Индра – господарят на Рая, облагородил райската обител с омайната му и възвишена миризма.

Легендарния поет, писател и певец Рабиндранат Тагор пише „Сякаш за да докаже , че любовта побеждава омразата, сандаловото дърво пропива с аромата си дори брадвата , която го отсича“. В продължение на хиляди години индусите използват сандалово дърво във важни религиозни церемонии. Древните египтяни внасяли дървото и го използвали в медицината за балсамиране на мъртвите и в ритуално горене за почитане на боговете.

Срещащо се най-вече в азиатските тропици, сандаловото дърво, известно също като източноиндийско или бяло сандалово е вечнозелено дърво , което расте изключително бавно и за 50 години може да достигне до 10 метра височина. По-младите дървета не са толкова ароматни и висококачествени, колкото зрелите екземпляри. Индийският вид сандалово дърво Mysore се счита за най-висококачественото, но то е застрашен вид и днес най-големият производител на сандалово дърво е Австралия. Интересен факт за сандаловото дърво е че, за да се извлече качествено масло от него, дървото трябва да е поне 15-годишно. Сандаловото дърво е толкова скъпо, че дори корените му се използват и вместо да се отреже, се изкоренява.


Заради изключителните си терапевтични ползи етеричното масло от сандалово дърво може да помогне на човек да постигне повече яснота и спокойствие.

Сърцевината на дървото се събира, смила се на прах, след което се дестилира и се получава това мощно сандалово масло, което е използвано векове за подпомагане на медитацията и подкрепа на сърдечносъдовата система и намира много широко приложение в производството на козметични продукти, сапуни, свещи, парфюми. Външната дървесина се използва предимно за дърворезба, за производство на декоративни изделия като гребени, мъниста и кутии. Когато се прилага ароматерапевтично, сандаловото дърво действа успокояващо и балансиращо.

Сандаловото масло и сандаловата паста, направена от смесването на праха с вода, имат редица положителни свойства и върху здравето на човека. Те имат успокояващ и охлаждащ ефект върху тялото и ума. Могат да облекчат треска и изгаряния, добри са при лечението на кожни заболявания, инфекциозни рани, язви, акне и обриви. Сандаловото дърво действа като дезинфектант, диуретично, отхрачващо и успокояващо, както и като афродизиак. Балансира кръвоносната, храносмилателната, дихателната и нервната системи.

TЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ
»Алфа-сантален
»Алфа-санталол
»Бета-сантален
»Бета-санталол

ОСНОВНИ СВОЙСТВА
Антибактериални, противомикробни, антисептично, противовирусни, успокояващо, антидепресант,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ
* Повишава яснотата на ума
* Намалява възможността от рак на кожата
* Подкрепя хормоналния баланс
* Може да понижи кръвното налягане
* Лекува респираторни заболявания
* Успокоява мускулни крампи
* Служи като натурален афродизиак

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

» Може да повиши ниския тестостерон
За мъжете с нисък тестостерон добавянето на няколко капки масло от сандалово дърво към домашно приготвен дезодорант или лосион е чудесен начин да спечелят допълнителни ползи за здравето, като подпомогнат хормоналния баланс.

»Инхибира туморния растеж
Според резултати от проучвания, маслото от сандалово дърво има противоракови и химиопротективни ефекти. То може да инхибира растежа на раковите клетки и да се използва като естествено противораково средство.

»Подпомага умствената яснота и паметта
Заради способността му да носи яснота на ума етеричното масло от сандалово дърво често се използва при медитации и молитви. То може да помогне на страдащите от болестта на Алцхаймер.
Дифузирайте го или нанасяте топикално 2 до 3 капки върху китките и под носа.

»Подмладява и подхранва кожата
Сандаловото масло може да помогне както при лечението на някои кожни проблеми, като лющене, сухота, набръчкване, напукване и грапавост, така и при такива, като акне, мазна кожа, черни точки, пъпки, чувствителност и кожни раздразнения. Добавянето на сандалово масло в кремовете и лосионите би помогнало за възстановяването на повредените клетки, за премахването на токсичните отлагания в кожата, за овлажняването и подобряването на текстурата на кожата, както и за поддържането на равномерен тен.

»Известен афродизиак
Пастата и маслото от сандалово дърво са отдавна почитан афродизиак, който стимулира либидото както при мъже, така и при жени. Лекува импотентността и повишава сексуалното желание. Добавянето на 1-2 капки от това масло във ваната преди лягане, разпространява магията на любовта в спалнята и разпалва желанието. Масажирането на партньора с масло от жожоба, в което са добавени 2-3 капки от сандалово масло носи изключителна наслада.

БЕЗОПАСНОСТ:
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!