Copyright © 2020. All Rights Reserved

ЖОЖОБА

7,95 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - CARRIER OILS
  • Кат. номер: 113
+ -
Купи
Моля, изберете:

100% НАТУРАЛНО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЖОЖОБА

(Golden Jojoba Seed Oil, Cold Pressed Organic)

 

БИО (Organic) сертифициран продукт по нормите на Soil Association

 

INCI : Simmondsia Chinensis Seed Oil

 

CAS Number : 90045-98-0

 

Произход : Израел

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 30 ml със стъклена пипета

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Маслото от жожоба е течен восък, поради което не гранясва и се окислява изключително бавно. Жожобата е чудесно средство за грижа и поддържане на кожата на лицето, поради свойството му да подхравана и овлажнява кожата в дълбочина. Благодарение на восъка, маслото образува защитен филм, който предпазва кожата от неблагоприятни въздействия. Масло от жожоба и розова вода в съотношение 1/1 е префектно средство за почистване на грима от очите и кожата на лицето. То може да се използва като база за разреждане на едно или смес от етерични масла за всекидневна грижа за кожата. Придава блясък, еластичност и здравина на косата.

Маслото от жожоба се използва широко в натуралния си вид, не оставя мазни следи по косата и образува специален защитен слой. Освен за козметични цели, то се използва и с терапевтична цел – при брадавици, херпес, гъбички по краката и язвени рани. С маслото от жожоба в чист вид е добре да се третират малки участъци от кожата. При използването му върху по големи повърхности се препоръчва да се използва 10 до 30% воден разтвор на масло от жожоба или смес от жожоба и бадемово масло. 

 

За косата

При прилагане върху косъма на слабата, чуплива или боядисана коса, те ще добият здравословен блясък и естествена красота, а при редовно втриване в кожата на главата се нормализират обменните процеси, активира се растежа и се намалява косопада.

 

За лице и тяло

За да премахнете фон дьо тен, сенки, руж или спирала за очи, както и други замърсявания и прах, а също и да заздравите миглите си, потопете памучен тампон в малко масло от жожоба и разтрийте лицето. Можете да го използвате за почистване и успокояване и най-нежните части на лицето, като околоочната зона и устните.

Маслото от жожоба е особено полезно при суха, повяхнала, отпусната и застаряваща и кожа. То успокоява раздразнената и възпалена кожа и може да се прилага при псориазис, дерматит и невродермит.

Редовното му използване спомага за възвръщане на здравия вид и мекота на кожата, както на устните, така и на загрубели участъци по лактите и петите.

 

Съхранение: Препоръчва се студено пресованите масла да се съхраняват на хладно и тъмно място, за да се запази свежестта и да се постигне максимален срок на годност. Ако се съхраняват в хладилник,  възстановете до стайна температура преди употреба.

ПРИ СЪХРАНЯВАНЕ В ХЛАДИЛНИК НА НИСКА ТЕМПЕРАТУРА, ПОРАДИ ВИСОКОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА РАСТИТЕЛНИ ВОСЪЦИ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ВТВЪРДЯВАНЕ НА МАСЛОТО ОТ ЖОЖОБА, КОЕТО НЕ ВЛИЯЕ НА ПОЛЕЗНИТЕ МУ СВОЙСТВА!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!