Copyright © 2020. All Rights Reserved

КАК И ЗАЩО МАСЛОТО SACHA INCHI МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА КРАСИВА КОЖА

11 юли 2021
КАК И ЗАЩО МАСЛОТО SACHA INCHI МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА КРАСИВА КОЖА
Маслото от САША ИНЧИ (Sacha Inchi) се получава от органичните семена на растението Sacha Inchi, което расте в перуанската Амазонска тропическа гора. Той е един от най-богатите растителни източници на полиненаситени мастни киселини (PUFA), а именно Алфа линоленова киселина (Омега 3), линоленова киселина (Омега 6) и олеинова киселина (Омега 9). Също така е богато на йод и витамин А и Е.
Маслото се извлича при ниски температури, чрез процеса на студена преса, в който не се използват химикали или разтворители. Високата му концентрация на витамин Е запазва хранителните свойства, свежестта и стабилността на маслото, без да е необходима добавки или консерванти.
Предимства на маслото от Sacha Inchi
• Може да помогне за балансиране на склонна към акне кожа.
• Изключително успокояващо за суха или раздразнена кожа.
• Може да помогне за подобряване на задържането на влага.
• Отлично масло за устните, ноктите, косата и скалпа.
• Изключително високи антиоксидантни свойства, следователно добро масло против стареене.
• Ограничава дехидратацията и помага за укрепване и възстановяване на естествените кожни бариери.
• Облекчава раздразнения или люспест скалп от екзема и / или псориазис.
• Може да се използва за облекчаване на сърбеж, люспеста и хронично суха кожа, включително възпалена или раздразнена кожа.
• Полезно за суха, чуплива или повредена коса. Добавете маслото към продуктите за коса и скалп, за да направите косата си мека и лъскава.
• Прекрасно за зряла кожа с фини линии.
• Помага за предпазване на кожата от увреждане от слънцето.
• Поддържа кожата еластична.
ОМЕГА МАСТНИ КИСЕЛИНИ
Маслото Sacha Inchi съдържа 93% ненаситени мастни киселини. Сравнете това с втория и третия най-висок растителен източник на ненаситени мастни киселини; масло от вечерна иглика (86%) и ленено масло (78%). По-голямата част от мастните киселини в маслото Sacha Inchi са омега 3 (алфа-линоленова киселина) и омега-6 (линолова) мастни киселини. Това, което прави маслото Sacha Inchi толкова уникално, е високото му съдържание на омега-3 мастни киселини. Студено пресованото масло Sacha Inchi съдържа 48% омега-3 мастни киселини. Повечето растителни масла съдържат повече омега-6 мастни киселини, отколкото омега-3.
Sacha Inchi е един от най-богатите растителни източници на омега-3 мастни киселини и такъв профил на мастни киселини рядко се среща в други масла.За да ви направим сравнение:
Сача Инчи
• 48% омега-3
• 35% омега-6
Масло от авокадо
• 0,8% омега-3
• 14,7% омега-6
Зехтин
• 0 - 1,5% омега-3
• 3,5 - 21% омега-6
КАКВО ПРАВЯТ ОМЕГА МАСТНИТЕ КИСЕЛИИ?
Омега-3 мастните киселини помагат на кожата да задържа влага, да регулира производството на масло и да поддържа еластичността. Локалното приложение на омега-3 мастни киселини намалява индуцираните от ултравиолетовите лъчи фотоувреждания, външни признаци на стареене и противовъзпалителни кожни реакции.
Състав на мастните киселини на маслото Sacha Inchi:
• омега-3 (алфа-линоленова киселина) - 48%
• омега-6 (линолова киселина) - 35%
• омега-9 (олеинова киселина) - 9%
АНТИОКСИДАНТИ в маслото от Sacha Inchi
Маслото Sacha Inchi съдържа 114 милиграма (mg) гама-токоферол на 100 грама масло и 125 mg делта-токоферол.
Витамин Е е мощен антиоксидант, блокиращ увреждането на свободните радикали, причинено от излагане на UV лъчи. Витамин Е също така увеличава производството на колаген, като помага да се поддържа еластичността на кожата и да се предотврати образуването на бръчки.
Също така, маслото Sacha inchi съдържа каротеноиди на ниво от 0,08 mg на 100 g масло.
КАРОТЕНОИДИТЕ са неразделна част от здравата имунна система, те ни помагат да се борим със стареенето и други видове увреждания. Нашата кожа абсорбира тези каротеноиди и ги използва за лечение на уврежданията от слънцето и защита на кожата ни от околната среда.
Как да използваме маслото Sacha Inchi
• Нанесете няколко капки върху лицето за допълнителна влага.
• Добавете 2-3 капки към вашия шампоан или балсам.
• Използвайте, като база в грижа за кожата.
• Използвайте го като масло след баня.
• Добавете го към вашите маски за лице и коса.
ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАСЛОТО ANDIROBA?

От векове маслото Andiroba е добре известно в целия регион на Амазонка със своите лечебни свойства и като естествено противовъзпалително средствo. Това забележително масло, добито от семената на дървото Andiroba е богато на витамини, минерали и антиоксиданти и е предпочитано в бразилската култура като естествен продукт за кожа и коса от поколения. Маслото от Andiroba се извлича от ядката на растението чрез студено пресоване. Този процес не изисква използване на химикали, така че на потребителите се гарантира 100% органично масло от анироба.

прочети още
ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗДРАВА ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА

Всеки ден човек вдишва и издишва над 10 000 литра въздух. Като се има предвид огромният обем въздух, който преминава през дробовете ни, не е изненадващо, че голям брой чужди тела, като прахови частици, полени и микроорганизми могат да навлязат в организма ни именно през белите дробове. Здравата дихателна система има високо ефективен механизъм на самопочистване. Този механизъм е важна част от естествената защита на организма. Когато се наруши функцията на някой орган от тази система – страда целият организъм. Затова е важно да се грижим и подпомагаме здравето на дихателните органи.

прочети още
БЕЗСМЪРТНИЧЕ /Helichrysum italicum/- ЗЛАТЕН ДАР ОТ ПРИРОДАТА!

Безсмъртниче (Helichrysum Italicum)! Името произлиза от ιλιος (хелиос) – слънце и χρυσός – злато "златно слънце".Символ на любовта и красотата!Многогодишно растение е от рода Asteraceae(Сложноцветни) и произхожда от Средиземноморския регион. Там то е било използвано за лечебни цели в продължение на хилядолетия. Eтеричното масло от Безсмъртниче се добива от свежите цветове на растението, чрез метода на парна дестилация.Съвременните методи за извличане сега ни дават етерично масло от хелихризум, което има дълъг срок на годност (затова самото масло, подобно на цветето, понякога също се нарича вечно или безсмъртно).

прочети още
ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА!

Подобно на всичко, което се среща естествено на тази планета (или всъщност във Вселената), етеричните масла са далеч по-сложни, отколкото може би знаем. Повече информация за етеричните масла може да ни даде по-дълбока оценка и разбиране за ароматерапията и много други практики, които включват използването на етерични масла.

прочети още