Copyright © 2020. All Rights Reserved

КОПАЙБА БАЛСАМ ( Copaifera Officinalis)

14,95 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 540
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ:  100% чист балсам, получен чрез събиране и пречистване  на смолата добита от дървото КОПАЙБА

 

INCI: Copaifera Officinalis Resin

 

CAS NUMBER: 9000-12-8

 

ПРОИЗХОД:  Бразилия

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Copaiba е смолисто дървото, което може да достигне на височина повече от 30 метра и расте  в тропическите гори. Балсама (естествен олеорезин) от Копайба се извлича от гъсто разклонените дървета copaiba в тропическите гори на Амазонка. Процесът на събиране на олеорезина е уникален – той се извлича от дървото по начин подобен на този на извличането на кленов сироп. При нарязване, по същия начин като дърветата на захарния клен, те дават тънка, бистра и безцветна маслена смола, която се сгъстява и потъмнява при контакт с въздуха. Балсамовата смола, подобна по консистенция на маслото от сандалово дърво, се събира в продължение на няколко дни, след което отворът (раната) се запечатва с глина, подсечените дървета се оставят да почиват в продължение на три години между изваждането .След това олеорезинът внимателно се пречиства чрез нежна пара, за да се получи балсамът. Балсамът Copaiba е предпочитан от някои пред дестилираното масло, тъй като не изисква отрязване на клони или цели дървета, но по-важното е, че съдържа жизненоважни дитерпени, които не се появяват в етеричното масло.
Интересно е, че едно дърво може да предложи до 12 литра масло за сезон.
Ароматът на балсама от копайба може да бъде описан като сладък и дървесен.
Балсама от Копайба често е свързван с етеричното масло от черен пипер, тъй като те споделят общоприети ползи като способността да успокояват нервното напрежение, да поддържат здрава сърдечно-съдова, имунна и храносмилателна система.
Освен това е известно, че балсама Copaiba съдържа най-високите нива на β-кариофилен (BCP) сред етеричните масла. Имайте предвид, че Copaiba не съдържа никакви психоактивни канабиноиди, но β-кариофиленът е свързан в проучвания, които показват, че е мощен невропротективен ефект и има ползи за нашата сърдечно-съдова и имунна система.
Балсамът, както и маслото могат да бъдат намерени като съставки в сапуни, парфюми и различни козметични продукти. Също се използват във фармацевтични препарати, включително естествени диуретици и лекарства за кашлица. Както споменахме, Copaiba балсама съдържа големи количества бета-кариофилен, който взаимодейства с канабиноидните рецептори (CB2 рецептори) на кожата, което може да помогне за намаляване на болката и повишена клетъчна пролиферация и клетъчна миграция.Освен ползите за поддържане на уелнес, балсама от Копайба е известен със своя мек и фин аромат. Мнозина намират, че се съчетава добре с лавандула, черен пипер, тамян, грейпфрут, лимон и лимонена трева, тъй като безпроблемно се смесва, за да създаде релаксиращо ароматерапевтично изживяване.

TЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ

»Бета-кариофилен
»сесквитерпенови въглеводороди
»дитерпенови въглеводороди

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Мощен антиоксидант, антибактериални, антисептични, регенериращи, успокояващи, антидепресантни, противовъзпалителни, отхрачващи, противокашлечни,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

* Укрепва нервната система
* Помага при остри респираторни заболявания
* Помага за облекчаване на сухата кожа, съживяване на зрялата кожа и подпомага заздравяването на рани.
* Помага при запазване здравето на зъбите и устната кухина
* Подсилва имунната система
*Облекчава симптомите на бронхит, астма и синусова конгестия.

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

»Предотвратчва инфекции на устната кухина и насърчава здрави зъби и венци.

Балсама Copaiba е доказан, че е полезен в грижата за оралното/зъбното здраве.
Спира размножаването на бактериите, по-специално Streptococcus mutans. Защо това е толкова важно? Известно е, че този тип бактерии причиняват кариес. Така че, спирайки размножаването на бактериите Streptococcus mutans, балсама от копайба може да бъде полезен за предотвратяване на кариес, лощ дъх и кървящи венци.
Към лъжица кокосово масло, добавете 1 капка балсам от копайба и оставете 5-6 минути в устната кухина.
Може също да добавите капка към вашата паста за зъби, за да предотвратите инфекции на устната кухина и да насърчите здрави зъби и венци.

»Намалява болката

Действа противовъзпалително, успокоява болезнените мускули и стави, намалява спазмите.
Разредете 3 до 5 капки копайба с базово масло и нанесете върху болезнената зона.

»Грижа за кожата

За ежедневна употреба против бръчки, намалява признаците на стареене, подпомага клетъчната регенерация, успокоява раздразненията и подпомага производството на колаген.
Добавете няколко капки балсам от копайба към обикновения си овлажнител или лосион. За по-естествена формулировка го добавете към базови масла. Нанасяйте преди лягане.

»Помага за подобряване на настроението

В ароматерапията балсама от копайба често се използва за облекчаване на духа и подобряване на настроението. С приятно пикантен и дървесен аромат, маслото от копайба може да донесе тропическите гори при вас. Противовъзпалителните вещества в маслото също могат да помогнат на тези, които страдат от леки инфекции.
Добавете 3 до 4 капки към ароматерапевтичен дифузер или инхалатор. Когато използвате дифузер за ароматерапия, уверете се, че сте в добре проветриво помещение.

»Справя се с главоболието, подпомага сърдечносъдовата и дихателната система. Поддържа здравословно кръвно налягане и силни кръвоносни съдове.

Дифузирайте 3 до 4 капки или нанесете 2 до 3 капки разредени с базово масло на китките, ходилата, задната част на врата, слепоочията и в сърдечната област.

БЕЗОПАСНОСТ:

Бременни, кърмещи жени и хора със сериозни здравословни проблеми трябва да се консултират с лекар преди да използват етерично масло Copaiba.
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!