Copyright © 2020. All Rights Reserved

Статии

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАСЛОТО ANDIROBA?

От векове маслото Andiroba е добре известно в целия регион на Амазонка със своите лечебни свойства и като естествено противовъзпалително средствo. Това забележително масло, добито от семената на дървото Andiroba е богато на витамини, минерали и антиоксиданти и е предпочитано в бразилската култура като естествен продукт за кожа и коса от поколения. Маслото от Andiroba се извлича от ядката на растението чрез студено пресоване. Този процес не изисква използване на химикали, така че на потребителите се гарантира 100% органично масло от анироба.

прочети още
ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗДРАВА ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА

Всеки ден човек вдишва и издишва над 10 000 литра въздух. Като се има предвид огромният обем въздух, който преминава през дробовете ни, не е изненадващо, че голям брой чужди тела, като прахови частици, полени и микроорганизми могат да навлязат в организма ни именно през белите дробове. Здравата дихателна система има високо ефективен механизъм на самопочистване. Този механизъм е важна част от естествената защита на организма. Когато се наруши функцията на някой орган от тази система – страда целият организъм. Затова е важно да се грижим и подпомагаме здравето на дихателните органи.

прочети още
БЕЗСМЪРТНИЧЕ /Helichrysum italicum/- ЗЛАТЕН ДАР ОТ ПРИРОДАТА!

Безсмъртниче (Helichrysum Italicum)! Името произлиза от ιλιος (хелиос) – слънце и χρυσός – злато "златно слънце".Символ на любовта и красотата!Многогодишно растение е от рода Asteraceae(Сложноцветни) и произхожда от Средиземноморския регион. Там то е било използвано за лечебни цели в продължение на хилядолетия. Eтеричното масло от Безсмъртниче се добива от свежите цветове на растението, чрез метода на парна дестилация.Съвременните методи за извличане сега ни дават етерично масло от хелихризум, което има дълъг срок на годност (затова самото масло, подобно на цветето, понякога също се нарича вечно или безсмъртно).

прочети още
ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА!

Подобно на всичко, което се среща естествено на тази планета (или всъщност във Вселената), етеричните масла са далеч по-сложни, отколкото може би знаем. Повече информация за етеричните масла може да ни даде по-дълбока оценка и разбиране за ароматерапията и много други практики, които включват използването на етерични масла.

прочети още
КАК И ЗАЩО МАСЛОТО SACHA INCHI МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА КРАСИВА КОЖА

Специално масло с изключителни ползи за кожата! 100% НАТУРАЛНО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ СЕМЕНАТА НА САША ИНЧИ (Sacha Inchi Oil, Cold Pressed Organic) БИО (Organic) сертифициран продукт по нормите на Soil Association INCI : Plukenetia Volubilis Seed Oil ПРОИЗХОД : Перу

прочети още