Copyright © 2020. All Rights Reserved

Етерично масло от Червена Мандарина (Citrus Nobilis), Elichrysos

8,80 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 458
+ -
Купи
Моля, изберете:

Страхотна екзотична цитрусова съставка, която ние обичаме да наричаме "тоник” за тялото. Етеричното масло от червена Мандарина, както облекчава умствената умора и повдига духа, така е и ефективно почистващо средство за лице, работещо за отваряне на порите и премахване на мъртвите кожни клетки. Изключително подходящо за кремове за лице и маски, но също и за ароматизиране на кремове за тяло. 

 

СЪСТАВ : 100% чисто етерично масло получено чрез експресия - изстискване на маслото от кората на червена Мандарина.

 

INCI : Citrus Nobilis Peel oil

 

CAS NUMBER : 84929-38-4

 

ПРОИЗХОД : Аржентина

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 10 ml със секретна капачка и дозатор

 

ВАЖНО : Етеричното масло от червена мандарина не е фототоксично!

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

ЧЕРВЕНА МАНДАРИНА (Citrus Nobilis) MANDARIN RED

Най-вероятно ви е познат този невероятно напомнящ на самите пресни плодове, остър, цитрусово-сладък аромат на 100% мандариново етерично масло. Да не говорим, че ползите от етеричното масло от мандарина са добре известни, особено когато става въпрос за грижа за кожата.

Когато се разрежда и се прилага локално, е установено, че етеричното масло от мандарина е много полезно за запушена, мазна и склонна към акне кожа, както и при зряла или сух тип кожа. Всъщност е известно, че е едно от най-добрите етерични масла за кожата. Чудесно средство за омекотяване и изглаждане, ако кожата ви започва да старее.

Различни ползи от етерично масло от мандарина могат да бъдат получени чрез ароматерапия. Когато се дифузира успокоява нервите и облекчава тъгата.

Свойствата на маслото от мандарина го правят чудесно за тези, които изпитват проблеми с кръвообращението.

Когато се прилага локално в масажно масло, мандариновото масло също има антиспазматичен ефект.

Поради своя харесван аромат, мандариновото масло също се използва често при производството на сапун и свещи.

За тези, които искат да създадат своя собствена смес от масла, етеричното масло от мандарина се смесва добре с етерично масло от канела, салвия, кипарис и мента. За да създадете успокояваща смес от етерични масла, която да отпусне ума, комбинирайте вашето етерично масло от мандарина с етерични масла от бергамот, тамян, лавандула, сандалово дърво или иланг иланг. 

 

Указания за използване

Дифузия

За да усетите ароматните ползи от етеричното масло от мандарина, добавете няколко капки към вашия ароматерапевтичен дифузер, автомобилен дифузер или арома колие.

Успокояващите и релаксиращи свойства на мандариновото масло го правят идеалното етерично масло, което да дифузирате във всеки дом или офис.

 

Локално приложение

За тези, които искат да използват етерично масло от мандарина локално, просто добавете няколко капки към предпочитаното от вас носещо масло с 1 до 5 % разреждане и нанесете като кожен серум или масажно масло.

За нанасяне на лице препоръчваме 1% разреждане.

 

Безопасност

Етеричното масло от Мандарина не трябва да се приема вътрешно. Етеричните масла са силно концентрирани, мощни композиции и могат да причинят сериозна вреда, ако бъдат погълнати. Поради тази причина вътрешният прием на етерични масла НЕ се препоръчва.

Етеричните масла трябва да се съхраняват на място, недостъпно за деца и домашни любимци.

Избягвайте да използвате етерично масло от Мандарина по време на бременност и по време на кърмене.Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!