Copyright © 2020. All Rights Reserved

САША ИНЧИ

12,50 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - CARRIER OILS
  • Кат. номер: 144
+ -
Купи
Моля, изберете:

100% НАТУРАЛНО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ СЕМЕНАТА НА САША ИНЧИ

(Sacha Inchi Oil, Cold Pressed Organic)

 

БИО (Organic) сертифициран продукт по нормите на Soil Association

 

INCI : Plukenetia Volubilis Seed Oil

 

ПРОИЗХОД : Перу

 

ОПАКОВКА: Стъклен флакон от 50 ml със стъклена пипета

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Маслото от САША ИНЧИ (Sacha Inchi) се получава от органичните семена на растението Sacha Inchi, което расте в перуанската Амазонска тропическа гора. Той е един от най-богатите растителни източници на полиненаситени мастни киселини (PUFA), а именно Алфа линоленова киселина (Омега 3), линоленова киселина (Омега 6) и олеинова киселина (Омега 9). Маслото се извлича при ниски температури, чрез процеса на студена преса, в който не се използват химикали или разтворители. Високата му концентрация на витамин Е запазва хранителните свойства, свежестта и стабилността на маслото, без да е необходима добавки или консерванти.

Цвят: бистра, светло жълта течност.

Ароматично описание: Лек орехов аромат, характерен за повечето масла-носители.

Маслото от Sacha Inchi се използва във формули, предназначени за зряла кожа, като кремове и лосиони, поради изключително високите си свойства на антиоксидант. Изглажда кожата, успокоява сухата, раздразнена кожа и увредена коса. Идеално масло за употреба при сапуни и шампоани.

Консистенция: Има типични характеристики на повечето масла-носители.

Абсорбция: Лека е и попива бързо в кожата, без да оставя мазен остатък.

Семената от САША ИНЧИ (Sacha Inchi) се считат за най-богатият на растителна основа източник на есенциални мастни киселини и витамини.

Използван върху кожата, САША ИНЧИ (Sacha Inchi) предпазва от вредните ефекти при излагането на слънце, регулира и поддържа еластичността, успокоява и предотвратява възпалението, насърчава мекотата, гладкостта и гъвкавостта, хидратира кожата без запушване на порите, помага за намаляване на поява на фини бръчки и е достатъчно нежен, за да се използва на всички типове кожа.

Използва се при грижи за косата, като САША ИНЧИ (Sacha Inchi) омекотява, подобрява естествения блясък и гладкост на косата, успокоява възпалението на скалпа, засилва задържането на влага, подхранва и укрепва скалпа и косата.

Смята се, че при използване в лекарствени приложения, САША ИНЧИ (Sacha Inchi) поддържа здравословното функциониране на мозъка, сърцето и нервната система, спомага за поддържането на здравословни нива на холестерол и кръвно налягане, за предотвратяване на появата на възпаление, за разпределяне на основни хранителни вещества в тяло и за балансиране на настроението.

Смята се, че маслото от САША ИНЧИ (Sacha Inchi) има положителен ефект върху психичното здраве, насърчава мускулната регенерация, намалява възпалението на ставите, подобрява силата и плътността на костите и засилва циркулацията.

Съхранение: Препоръчва се студено пресованите масла да се съхраняват на хладно и тъмно място, за да се запази свежестта и да се постигне максимален срок на годност. Ако се съхраняват в хладилник,  възстановете до стайна температура преди употреба.

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!