Copyright © 2020. All Rights Reserved

ВИТАМИН Е / Токоферол

5,50 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS
  • Кат. номер: 397
+ -
Купи
Моля, изберете:

Витамин Е / (Токоферол 70%) - VITAMIN E (TOCOPHEROL 70%)

 

Суперсилата на витамин Е е всеизвестна в козметичния свят по основателна причина; тя засилва вашите формулировки с много допълнителни предимства. Естествен антиоксидант, който помага за предотвратяване на ефектите на свободните радикали, които могат да увредят кожата и клетките на косата. Също така се добавя във формулировки, за да поддържа срока на годност на продукта, тъй като витамин Е действа като превъзходен консервант. 

 

INCI : Tocopherol

 

ТОКОФЕРОЛИ ( > 70.0) : 71.26

 

CAS Number : 52-02-9

 

ПРОИЗХОД : Аржентина 

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 5 ml със стъклена пипета

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

ТОКОФЕРОЛ / произлиза от гръцки думи „токос“ ( „раждане“) и „феро“  („да нося“) или в буквален превод „Раждащо потомство“. Представлява вискозна кехлибарена течност с леплива и мазна текстура. Витаминът е един от най-важните за женския организъм, тъй като способства за увеличаване на вероятността за зачеване (стимулирайки синтеза на женските полови клетки) и за доброто развитие и благополучното раждане на плода. Витамин Е или алфа-токоферол е споделеното име за група от осем съединения (група мастноразтворими витамини), които имат антиоксидантни свойства. Въпреки че естествената форма на витамина съществува в осем химически вариации, главно алфа, или а-токоферолът, отговаря на човешките нужди и е най-биодостъпната. 

 

Витамин Е е един от основните хранителни елементи за кожата, антиоксидант, който помага за неутрализирането на свободните радикали, които увреждат клетките и могат да допринесат за много и различни заболявания. Освен това витамин Е има и силни противовъзпалителни свойства, както и играе важна роля в поддържането на имунната система. След редица изследвания повечето лекари препоръчват витамин Е да се комбинира с витамин С и CoEnzyme Q10, тъй като по-този начин се получава комплексна и много силна грижа за кожата. 

 

Защо да използвате токоферол локално? 

 

Витамин Е за здрава кожа

Основен компонент за поддържане на здрава и красива кожа на лицето.  Токоферолът е известен със своето богатство от антиоксиданти. Нарича се витаминът на младостта и красотата, заради лечебните му свойства. При влизане в организма  стимулира процесите на регенерация и обновяване на клетките, предотвратява стареенето на кожата, запазва и поддържа красотата й, изглажда бръчките и придава повдигащ ефект. 

Помога също да се заличат белезите. Като антиоксидант, ускорява заздравяването на увредената кожа и предотвратява задържането на белезите за по-дълго време. В допълнение, поддържа кожата хидратирана и помага да се възстановяват увредените области.

Една от най-популярните характеристики на витамин Е е способността му да овлажнява и укрепва кожната бариера. Мощните му антиоксидантни свойства го правят любима съставка за успокояване на възпалението и зачервяването.

Витаминът поправя щетите, причинени от вредното слънчево лъчение и свободните радикали в околната среда. Стимулира производството на колаген, който прави кожата еластична. 

 

За красива коса

Предпазва косъма от изсушаване и съхранява лъскавината и еластичността му. Подобрява кръвообращението на скалпа, с което съдейства за нормален растеж на косата.

Предпазва корените на косата от действието на свободните радикали – антиоксидантна защита, с която ограничава косопада.

При проблеми с косата е добре да се правят маски с витамин Е и да се наблегне на храни, които го съдържат в достатъчно количество.

За здрави ноктите

Витамин Е може да предотврати синдрома на жълтите нокти, който причинява лющене, напукване и пожълтяване на ноктите.

Овлажняващите ползи от витамин Е масло (Базово масло+витамин Е) също могат да подпомогнат здравето на ноктите, като предотвратяват напукани кожички и суха кожа около нокътното легло.

За гладки и меки устни

Витамин Е може да се използва за облекчаване на напукани, сухи устни. Тъй като насърчава клетъчния обмен и регенерация, използването му върху сухи устни извежда нови клетки на повърхността на устните по-бързо. Плътната и мазна консистенция на масло от витамин Е също може да предотврати по-нататъшно дразнене.

Кафяви петна 

Кафяви петна по кожата са причинени от стареене, увреждане на свободните радикали и лоша чернодробна функция. Витамин Е предотвратява и възстановява увреждането на свободните радикали. Той спомага за облекчаване и изглаждане на грубата кожа чрез приглаждане на клетъчните мембрани и насърчаване на регенерацията на клетките. 

 

Витамин Е е мастноразтворимо масло, което лесно се абсорбира от кожата. Химичният му състав го прави идеален за смесване с етерични масла. Витамин Е може да удължи срока на годност на други носещи / базови масла, когато се комбинират. 

 

ВАЖНО: Маските с витамин Е омекотяват кожата, придават блясък и намаляват признаците на стареене. Но трябва да се има предвид, че витамин Е има свойството да се натрупва в порите, което означава, че прекалено честото му използване е нежелателно. Поради тази причина маски с витамин Е не бива да се нанасят повече от 2 пъти седмично. 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!