Copyright © 2023. All Rights Reserved

33 И ПОВЕЧЕ ПРИЧИНА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ДИФУЗИРАМЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА!

19 ноември 2021
33 И ПОВЕЧЕ ПРИЧИНА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ДИФУЗИРАМЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА!
Ароматерапията съществува отдавна. Древните цивилизации по целия свят са използвали ароматерапията и етеричните масла като цяло за всякакви цели. Поради напредъка в науката, ароматерапията се оттегля встрани като алтернативна медицина. Независимо от това, ползите от дифузирането на етерични масла са неоспорими.
Етеричното масло е концентрирана хидрофобна течност, съдържаща летливи ароматични съединения от растения (коктейл от химични съединения), така че е необходимо изключително внимание при използването им.
Най-безопасният начин за използване и ползване на предимствата на етеричните масла е чрез ароматерапия. С ароматерапията етеричните масла се отделят във въздуха и навлизат през носните пътища.
Ако все още сте скептични относно способностите на етеричните масла да насърчават здравето и цялостното благосъстояние, ето 33 и повече причини да започнем да дифузираме етерични масла.
1. Изцяло естествени и нетоксични
Етеричните масла се извличат от растения, така че са естествени и нетоксични. Напълно безопасно е да ги вдишваме.
2. Персонализиран аромат
Етеричните масла са известни със своя аромат. Гарантирано ще ни хареса поне един аромат на етерично масло. На всичкото отгоре можем да комбинирате различни етерични масла, за да създадем уникален аромат.
3. Естествен пречиствател на въздуха
Някои етерични масла имат антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства.
4. Освежител за въздух
Когато се разпръснат с дифузер, етеричните масла могат да покрият голяма площ и да запазят приятната и миризма за дълго време свежа.
5. Помага за поддържането на приветлива атмосфера
Всички домове имат свой собствен аромат и никой не иска домът му да мирише неприятно. Създайте свой собствен аромат, като комбинирате етерични масла и ги разпръснете в целия си дом. По този начин можете да създадете приветлива атмосфера за вас и вашите гости.
6. Натурален дезинфектант
Етеричните масла могат да се използват за дезинфекция на повърхности, благодарение на техните антибактериални, противогъбични, антисептични и антивирусни свойства. Някои етерични масла, които са идеални за тази цел, са масло от чаено дърво, евкалипт и лимон.
7. Дезодорират миризливи обувки
Етеричните масла от евкалипт, мента, чаено дърво и лавандула имат силни антибактериални и противогъбични свойства. Те могат да се борят с бактерии и гъбички, които причиняват лоши миризми. Те могат да помогнат да се отървете от миризмата в обувките си и да я замените с по-приятна миризма.
8. Репелент против комари
Комарите са потенциални носители на някой заболявания. Можем да ги държим далеч от нас, като дифузираме етерични масла от лавандула и мента.
9. Освежител за кола
Вместо да използваме освежители за въздух на химическа основа за нашите автомобили, защо не използваме любимото си етерично масло?
10. Незапалима алтернатива на ароматните свещи
Безопасността е приоритет номер едно у дома, особено ако имате деца или домашни любимци. Запалимите свещи ги заменяме с безопасен дифузер.
11 .Засилва имунната система
Етеричните масла работят по много начини, за да поддържат имунната ни система. Антивирусните и антибактериалните етерични масла пазят дома ни от вируси и бактерии, докато етеричните масла като лавандула ни помагат да имаме здравословен сън, други като етерични масло от безсмъртниче карамфил и канела стимулират директно имунната система.
12. Предотвратява разпространението на настинки и грип
Намаляваме податливостта на семейството си към настинки и грип по време на грипния сезон, като дифузираме етерични масла с противогрипни свойства. За тази цел е чудесна смес от следните етерични масла карамфил, лимон, канела, евкалипт и розмарин.
13. Успокоява възпалено гърло
Етеричното масло от риган и мента може едновременно да успокои възпаленото гърло и да потисне растежа на бактерии и вируси.
14. Лечение на синузит
Антивирусните и антибактериални етерични масла като лавандула и ментово масло могат да осигурят временно облекчение от инфекции на синусите.
15. Помага при алергии
Независимо дали имаме алергичен ринит или сезонна алергия, можем да дифузираме етерични масла от лавандула,безсмъртниче, евкалипт и чаено дърво, за да сведем до минимум симптомите.
16. Възстановяване от тренировка
Можете да облекчим болезнените, възпалени мускули след тренировка, като дифузираме етеричните масла от лавандула, джинджифил, мента и / или евкалипт. Техните противовъзпалителни свойства ще помогнат за кръвообращението и ще облекчат болките.
17. Облекчаване на стреса
18. Повишена мотивация
Ако имаме нужда от помощ за успешен ден, дифузираме етерични масла от мента, сладък портокал, мента и розмарин.
19. За бистър ум
Етеричните масла от розмарин, салвия, маточина и босилек могат да помогнат на ума ни да остане остър дори след стресиращ ден. Дифузираме тези етерични масла ежедневно за умствена сила.
20. Помага при медитация
21. Помага при безпокойството
Лавандула, мента и тамян могат да ни помогнат да се справим с безпокойството.
22. Помага при симптоми на депресия
Депресията е сложно заболяване, но етеричните масла могат да предложат някакъв начин да го направят по-управляем с помоща на мента, лайка, лавандула и жасмин.
23. Успокоява възпалените стави
Лайка, евкалипт, безсмъртниче и мента са противовъзпалителни етерични масла, така че те могат да успокоят възпалените стави.
24. Подобряване на паметта
Дифузиране на етерично масло от розмарин, особено вечер преди изпит.
25. Контрол на апетита
Ако се стремим да се храним здравословно и да избягваме нездравословна храна, дифузираме етерично масло от мента или канела, за да ограничим глада си.
26. Облекчава главоболието
Комбинираме етеричните масла от лавандула и мента, за да облекчим главоболието или мигрената.
27. Облекчаване на предменструалния синдром
Спазми, умора, раздразнителност, болки в кръста и промени в настроението - всичко това може да се управлява с помощта на тамян, салвия и грейпфрут.
28. Помага за балансиране на хормоните
Хормоналният дисбаланс, причинен от менопаузата, идва с множество странични ефекти. Улесняваме хормоналния дисбаланс с етерични масла от салвия, здравец, розово масло, копър и жасмин.
29. Помага при следродилна депресия
Понякога хормоналният дисбаланс след бременност, съчетан със стреса от това да бъдеш майка, води до следродилна депресия. Етеричните масла от градински чай, здравец, нероли и лавандула могат да помогнат за справянето с проблема.
30. Борба с гаденето
Каквото и да е причинило гаденето ни, дифузираме мента, маточина и джинджифил
31. Облекчава махмурлука
Не е нужно да страдате цял ден от махмурлук.Дифузирайте етерично масло от грейпфрут
32. Минимизира бръчките и възрастовите петна
Подкрепете вашата рутинна грижа за кожата с етерично масло от безсмъртниче и тамян(освен чрез нанасяне е добре и да дифузираме).
33. Облекчаване симптомите на колики при кърмачета
Коликите правят бебетата неспокойни.Ще облекчим дискомфорта им, като дифузираме няколко капки етерични масла от лавандула и лайка ......................
Когато дифузираме етерично масло или смес от етерични масла, молекулите от конкретното (ите) масло (а) влизат във въздуха. След това ги вдишваме и те правят своите чудеса върху тялото и ума ни! Наистина е толкова просто.