Copyright © 2023. All Rights Reserved

НАЙ-ДОБРИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ЗАДРЪСТВАНИЯ!

29 ноември 2021
НАЙ-ДОБРИТЕ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ЗА ЗАДРЪСТВАНИЯ!
Вероятно сте чували, че вдишването и дифузирането на етерични масла може да бъде полезно за главоболие, стрес и безсъние, така че не е изненада, че те са полезни, когато проблемът е… просто дишането изобщо. Задръстванията са постоянна борба от зимния студен сезон до пролетния сезон на алергиите!
„Запушеният нос“ е основно възпаление в носните кухини или лигавиците, което блокира притока на въздух. Когато синусите ни са запушени, това не само затруднява дишането, но обикновено води до главоболие и налягане между очите.
И когато носните проходи са запушени твърде дълго, това лесно може да доведе до инфекция на синусите.
Вдишването или дифузирането на маслата отвежда активните съставки в носа и белите дробове, където те могат да помогнат при запушване, кашлица и настинка.
Запасете се с тези масла, ако искате да прекратите задръстванията и да дишате по-лесно.
❄️Евкалиптово масло
Използвайте изчистващото евкалиптово етерично масло, ако се борите със задръстванията. Това е едно от най-често използваните етерични масла за натрупване на слуз и запушени синуси.
Той също така се бори с възпалението и е доказано, че има роля в контрола на астмата. Евкалиптът съдържа съединение, наречено цинеол, за което в проучване е установено, че помага на симптомите на синузит като запушване,главоболие и назални секрети.
❄️Масло от мента
Силният ментолов аромат на етеричното масло може също да помогне при чувство на задръстване и запушване. Научните проучвания показват, че ментата има антибактериални и антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за борба с запушения нос.
Влажният въздух е Вашето спасението, когато става въпрос за облекчаване на синусите, така че използвайте изпарител или дифузер с няколко капки етерично масло през нощта, докато спите. Или опитайте пара за лице с две капки масло от мента.
❄️Масло от розмарин
Не трябва да е изненада, че розмаринът е друго фантастично етерично масло, когато трябва да се справяте със задръстванията. Розмаринът има три химични вида, като най-разпространеният е розмарин ct cineole , който има по-остър аромат и е чудесно допълнение към домашно изчистване на задръстванията .
Розмаринът съдържа противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни, когато се борите с възпалени носни проходи и усещане за запушване.
❄️Масло от чаено дърво
Антибактериалните свойства на чаеното дърво помагат в борбата с респираторните инфекции, докато деконгестантите с аромат на ментол прочистват запушените носове. Поддържа дихателната и имунната система здрава.
❄️Масло от карамфил
Разпръскването на успокояващия, затоплящ аромат на пъпка на карамфил е идеално по това време на годината, защото не само помага при чувството на задръстване, но също така може да помогне за пречистване на въздуха. Много е важно да дифузирате, когато има болни около Вас.
Това е друго етерично масло, което съдържа противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат толкова полезни, когато се справяте с болестта. Освен това има антибактериални свойства поради органичното съединение, което съдържа, наречено евгенол.
Дифузирайте комбинация от 1 капка карамфил, 6 капки лавандула и 3 капки салвия, за да усетите чувство на облекчение. Ако нямате карамфил, опитайте да дифузирате други пикантни масла като канела ( листа или кора ) или смирна.
❄️Борово масло
Етеричното масло от бор може да направи повече от това да накара къщата ви да мирише на чиста борова гора. Той също така може да подобри качеството на въздуха във Вашият дом, като работи срещу микроорганизмите, пренасяни във въздуха. Богат на монотерпени, борът действа като деконгестант, както и антисептик за борба с дебнещите вируси и бактерии в дихателната система.
Освен това е затоплящо масло, което мнозина намират за полезно, когато се справят с болки в мускулите и тялото.
Дифузирайте маслото и оставете свежия аромат да проникне в дома и ума ви.
Ако нямате бор, можете да замените ела или смърч.
❄️Масло от риган
Противовирусните и антибактериални свойства на етеричното масло от риган помагат да се въведе ред в имунната система и подхождат идеално за борба с инфекциите. Изследвания показали, че то може да има съществен принос в лечението на заболявания на дихателните органи, в това число се бори с кашлицата и болката в гърлото, а така също помага да се забрави за хремата. Освен това, ригънът може да се използва за създаване на натурално дезинфекционно средство за ръце.
Може също да приготвите загряваща масажна смес, добавяйки 4 чаени лъжички базово масло (маслиново, жожоба или кокосово) по 2 капки масло от риган, розмарин, мента и евкалипт.
 
Може да бъде изображение с текстово съобщение