Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАСЛОТО ANDIROBA?

8 октомври 2021
ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ МАСЛОТО ANDIROBA?
От векове маслото Andiroba е добре известно в целия регион на Амазонка със своите лечебни свойства и като естествено противовъзпалително средство. Това забележително масло, добито от семената на дървото Andiroba е богато на витамини, минерали и антиоксиданти и е предпочитано в бразилската култура като естествен продукт за кожа и коса от поколения.
Маслото от Andiroba се извлича от ядката на растението чрез студено пресоване. Този процес не изисква използване на химикали, така че на потребителите се гарантира 100% органично масло от анироба.
Ако току що откривате силата на това масло-чудо, ето някои от ползите, които може би все още не сте срещнали:
ПОЛЗИ И ГРИЖА ЗА КОЖАТА ОТ МАСЛОТО ANDIROBA
Тъй като маслото Andiroba е богато на витамини и минерали, които осигуряват много ползи за здравето на кожата, то е идеално като съставка в козметичните локални кремове и лосиони. Неговите овлажняващи способности могат да помогнат за успокояване на изключително сухата кожа, както и за облекчаване на болезнения сърбеж и възпаление, свързани с много кожни заболявания.
Освен това, поради способността си да прониква дълбоко в кожата,  може да подпомогне за естественото производство на колаген в кожата и да осигури UV защита, като и двете могат да предотвратят преждевременното стареене на кожата. Също така е добър източник на антиоксиданти, които помагат на организма да се бори със свободните радикали и други потенциално вредни елементи.
➡МАСЛО ОТ ANDIROBA И ГРИЖА ЗА КОСАТА
В допълнение към грижата за кожата, маслото от andiroba може да осигури и много ползи за здравето на косата. Когато се нанася върху скалпа, маслото от andiroba стимулира притока на кръв, което прави косата по-здрава, по-хидратирана и ускорява растежа и. Освен това не оставя след себе си мазно усещане, както много други масла.
Маслото Andiroba е подходящо и за всички типове коса, така че е подходящо и за добавяне към продукти за грижа за косата.
➡МАСЛО ОТ ANDIROBA ПРИ БОЛКИ В СТАВИ И МУСКУЛИ
ФИТОТЕРАПЕВТИЧНИ СВОЙСТВА:
Официално е признато от бразилското министерство на здравеопазването като притежаващо тези свойства, загрява кожата и мускулите, премахва нервните и мускулни контракции, както и болки в ставите и гръбначния стълб, синини, ревматизъм, навяхвания, артрози, лумбаго и ишиас. Приложено директно върху засегнатите области, действа почти веднага. Известно е дори, че се използва от бразилския футболен отбор след мачове за възстановяването на мускулите!
➡МАСЛО ОТ ANDIROBA ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ
Маслото Andiroba има отблъскващи насекомите свойства, които се дължат на наличието на лимоноиди. Всъщност е доста добър избор за употреба при ухапвания и ужилвания.
➡БОЛКИ В ГЪРЛОТО
Можете да разредите 3 капки концентрирано масло в 100 мл вода, за да направите гаргара при тонзилит или възпалено гърло, тъй като има мощни противовъзпалителни свойства. (Не се препоръчва перорално да се консумира масло, а само за гаргара.)
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА:
Външна употреба: поставете няколко капки върху пръстите и нанесете върху кожата, като масажирате, докато се абсорбира. Нанесете няколко капки върху цялата коса и я оставете да действа 30 минути и измийте с обичайния шампоан. Използвайте чисто масло от Андироба или направете бленд с етерични масла за красива кожа.