Copyright © 2023. All Rights Reserved

АРОМАТЕРАПИЯ ЗА МЪЖЕ И ЕТЕРИЧНИ МАСЛА, КОИТО СЕ ВЪЗПРИЕМАТ, КАТО МЪЖКИ!

1 ноември 2021
АРОМАТЕРАПИЯ ЗА МЪЖЕ И ЕТЕРИЧНИ МАСЛА, КОИТО СЕ ВЪЗПРИЕМАТ, КАТО МЪЖКИ!
Ароматерапията се счита до голяма степен за женска практика, но това е само модерно погрешно схващане. Проследявайки корените на ароматерапията и използването на етерични масла, откриваме, че ароматерапията е била, ако не и повече, мъжка практика, а не женска. Връзки могат да бъдат намерени в древен Китай, Египет, Рим, Индия и Гърция, като забележителен пример е римският император Нерон, за който се казва, че използва обилно количество розово масло, за да излекува главоболието и да повдигне духа си.
Ароматерапията не е здравословен начин само за жените.
Мъжете играят огромна роля в холистичната ароматерапия от самото й начало.
Tерминът ароматерапия е въведен в началото на 20 век от Рене-Морис Гатефосе, френски химик от мъжки пол.
Мъжете също се нуждаят от метод за релаксация и в крак с много естествени тенденции, които стават все по-популярни всеки ден, те все повече се обръщат към ароматерапията, за да намерят начин за намаляване на стреса.
Съвременният ни свят има много вредни ефекти върху нашето психическо и физическо благосъстояние. Когато попитате някой професионалист какви са основните им проблеми, първите отговори обикновено са „стрес“, „липса на сън“ и „главоболие“ и сме сигурни, че много от вас могат да потвърдят това.
Ароматерапията чрез етерични масла има голямата сила да влияе както върху физиологията, така и върху психологията на индивида, освобождаващ се от потенциален стрес. От години различни форми на ароматерапия се използват за добро здраве.
Въпреки че мъжете могат и трябва да могат да се наслаждават на всички ароматерапевтични практики, на които се радват жените, по -долу е даден списък на ароматерапевтичните практики, които мъжете предпочитат най -много.
АРОМАТЕРАПЕВТИЧНИ ПРАКТИКИ ЗА МЪЖЕ:
➡Ароматерапевтични бани
Къпането с етерични масла е чудесна синергична комбинация. Релаксиращите свойства на горещата вода комплиментират ефектите на добре подбраните етерични масла. Ароматните бани могат да облекчат стреса и тревожността, да помогнат при мускулни болки или да предложат чувствено въведение в романтична вечер с партньора ви. Трябва обаче да се внимава, когато се използват етерични масла по време на къпане. Етеричните масла никога не трябва да се добавят директно във водата за баня (разреждане с базови масла).
<img src="https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td4/1.5/16/1f6c0.png" alt="