Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЧЕРЕН ПИПЕР - BLACK PEPPER

9,90 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 489
+ -
Купи
Моля, изберете:

100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на ЧЕРЕН ПИПЕР

 

INCI: Piper nigrum fruit Oil

 

CAS NUMBER: 84929-41-9

 

ПРОИЗХОД: Индия

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

                                                                  

Черен пипер – това е най-популярната и любима подправка в целия свят, която придава на всяко ястие дълбочина на вкуса и пикантност. А щипка черен пипер добавена към всяко ястие е най-добрият обикновен овкусител. Употребата на черен пипер е започнала около 2000 г. пр.Хр. В Индия. Пиперът се споменава в гръцки и римски текстове, което предполага наличие на древна търговия между Индия и Запада. Римляните обожавали да добавят черен пипер към храната си. Открити са също и знаци за древна търговия с пипер от Индия до Египет, включително със зърната, напъхани в ноздрите на Рамзес Велики при мумификацията му.

Черният пипер е от растение от семейство Пиперови, чиито плодове се използват широко като подправка и лекарство. Пиперинът, неговата ключова съставка, е остър. Той не е сезонно растение, което означава, че е достъпно през цялата година.                                                                                                                                                                           

За получаване на етеричното масло от черен пипер се използват сушени на слънце неузрели плодове от растението по метода на парната дестилация. Ароматът му е остър, силно изразен и пикантен, напомнящ на карамфиловото масло. Цветът може да е различен - воднист, жълто-зелен или кехлибарен. Най-често се използва в подкрепа на храносмилателната и нервната система, защото стимулира кръвообръщението и подпомага емоционалния баланс. Изключително многостранно масло, като е едновременно енергезиращо и затоплящо. Освен, че стимулира сетивата, черният пипер може да се използва  за повишаване на умствената яснота. Това масло гони бактериите и гъбичките, намалява възпаленията в тялото.

Смята се, че маслото от черен пипер може да предотврати затлъстяването или да помогне за неговия контрол, тъй като регулиране нивата на холестерола, кръвното налягане и кръвната захар. Съдейства за по-бързото изгаряне на мазнини, с което и намалява теглото.

Може да използвате маслото от черен пипер при настинка и грип, умора, втрисане от студ, физическо изтощение, болки в мускулите, ревматизъм. Помага за сваляне на твърде висока температура.                                                             

Маслото от черен пипер ускорява метаболизма по време на интензивна тренировка и зарежда тялото с енергия, необходимо за възстановяване по време и след нея.

Съдейства за по-доброто кръвообръщение, което е благоприятно както за кожата, такаи за състоянието на целия организъм.

Маслото е любимо на спортистите и хората с активен начин на живот.

Масажът с масло от черен пипер допринася за красивия вид на кожата, тъй като има стягащо действие. Може да използва при признаци на целулит - заглажда кожата, прави я еластична. Забавя значително процеса на стареене.

Използвайки масло от черен пипер, можете да облекчите стреса и да успокоите мислите си. Това е едно от най-добрите масла, използвани за борба със стреса и тревожността. Стимулира мисловния процес, което е особено полезно за хора, изпаднали в депресия или емоционален застой. Прави път на позитивни мисли, подобрява конценртацията. Насърчава и балансира почти всички чакри - чакрата на третото око, гърлената чакра, сърдечната чакра, коренната чакра и чакрата на слънчевия сплит. Може да използва за засилване на емоциите. Като допълнителен бонус маслото от черен пипер спира стремежа към цигарите и алкохола, ако сте много пристрастени към тях.

При проблеми в спалнята, свързани с ниско либидо, импотентност или фригидност, разпалете страстите с масло от черен пипер. 

ТЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ

» Пиперин

» Карен

» Кариофилен

» Лимонен

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Антидепресивно, афродизиак, еуфорично, тонизиращо, затоплящо, прочистващо, антимикробно, болкоуспокояващо, противовъзпалително, апетитовъзбуждащо, противокашлично, антицелулитно. 

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

* Помага за облекчаване на респираторните заболявания

* Стимулира кръвообръщението

* Има противовъзпалителни и спазмолитични свойства

* Помага за повишаване на енергията

* Може да облекчи спазмите и крампите

* Подпомага храносмилането

* Успокоява чувството на тревожност

* Усилва вкуса на храната

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

» Облекчава респираторни заболявания

Етеричното масло от черен пипер подпомага дренажа и прочистването на респираторната и лимфната система. Може директно да го вдишвате. За да облекчите конгестията на дихателните пътища, прилагайте по 2 до три капки топикално върху гръдния кош.

» Помага за намаляване на желанието за пушене

Маслото от черен пипер може да помогне за намаляване на желанието за пушене и на симптомите на тревожност при пушачите, лошени от цигари. Вдишвайте или дифузирайте маслото, за да се справите с непреодолимото желание за цигара.

» Успокоява симптомите на артрит и ревматизъм

Заради своите затоплящи, противовъзпалителни и подсилващи кръвообръщението свойства етеричното масло от черен пипер помага да се облекчат симптомите на артрит и ревматизъм. Нанасяйте топикално върху засегнатата област.

»Помага за успокояване на навяхвания и разтежения.

Поради своите затоплящи, противовъзпалителни и спазмолитични свойства маслото от черен пипер оздравява мускулните травми и разтеженията на сухожилията. Нанасяйте топикално върху засегнатата област.

» Подпомага кръвообръщението

За да подобрите кръвообръщението и притока на кръв към мускулите и нервите, капнете 3 до 5 капки масло от черен пипер върху топъл компрес и го поставете на корема си или върху засегнатата област.

БЕЗОПАСНОСТ:

Етеричното масло от черен пипер пипер може силно да дразни кожата във високи дози!

На бременни и кърмещи жени се препоръчва консултация с лекар преди употреба.

Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.

Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. 

Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.

Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци! 

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.