Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЧЕРЕН СМЪРЧ - SPRUCE BLACK

9,60 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 496
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ:  100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на ЧЕРЕН СМЪРЧ

 

INCI: Picea mariana leaf oil

 

CAS NUMBER: 91722-19-9

 

ПРОИЗХОД:  Русия

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ


Черния смърч (Picea mariana) е бавнорастящо, право и стройно, вечнозелено иглолистно дърво от семейство Борови (Pinaceae).

Иглиците на смърча са гъсто наредени по клонките, тънки, тесни и с остри връхчета.

Смърчът цъфти през май—юни. Шишарките му са увиснали надолу. Узряват през октомври.
Смърчът не издържа в задимените населени места. Като малка фиданка расте под сянката на другите дървета, докато острият му връх се издигне високо към слънцето.В миналото, преди масовото производство на синтетични смоли, се е използвала и смолата на смърча, като според една хипотеза латинското му име (Picea) произлиза от думата pix, „смола“. От клоните и игличките може да се прави смърчова бира, а от върховете на игличките - сироп. Някои индиански племена са използвали корените на някои видове за плетене на кошници. В критични ситуации отвара от игличките на смърча може да се използва за предотвратяване на развитието на скорбут, тъй като те съдържат значително количество витамин C. От игличките на вечнозеленото дърво Picea mariana посредством парна дестилация се извлича масло със свеж, сладък, боров, дървесен аромат, който преплита в себе си нотки на плодове, смола и топла балсамова дълбочина. Черният смърч е задължителен в комбинации за студеното време, тъй като спомага да се поддържа нивото на енергия, предоставя подкрепа за здравето и потиска микробната активност.

Черният смърч подобрява дълбочината на дишане.Антисептичните и антибактериалните му свойства помагат да се защити тялото от вредни микроби и да се поддържа здрава имунната система. Балансира и заземява, възстановява.Безценна подкрепа за нормалната функция на белите дробове.Перфектно масло за ежедневно освобождаване от стрес.Подходящо за облекчаване на лека болка и възпаление, както и при мускулни спазми.Ценна съставка в масажни комбинации за подмладяване.

ТЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ
»Bornyl acetate,
»Camphene
»Аlpha-Pinene
»Delta-3-Carene
»Myrcene

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Имуностимулиращи, деконгестантни (отпушва носа при хрема), антибактериални, спазмолитични, oтхрачващо, противовъзпалителни, спазмолитично, облекчава ревматични болки, общо тонизиращо, противокашлично, общоукрепващо

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

*Ароматерапевтите го използват за релаксация, в случай на хронична умора или изтощение
* Успокоява мускулните и ревматични болки
* Лекува респираторни заболявания
* Подобрява концентрацията
* Общо тонизиращо организма
* Подобрява кръвообръщението
* Дезинфекцира въздуха в стаята
* Стимулира кръвообращението

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

» Облекчават дишането чрез пречистване на белите дробове.

Нанесете 1-2 капки в дланта на ръката и вдишайте през целия ден, за да усетите освежаващия аромат и да насърчите чувството за лесно дишане
На 5 мл. Базово масло добавете 5 капки масло от черен смърч и нанасяйте на китките, ходилата и областта на гърдите.

»При физическо натоварване

Смесете 10 мл базово масло, 5 капки етерично масло от Черен смърч, 3 капка масло от Мента и 3 капка масло от Сибирска ела. С получената смес масажирайте долната част на гърба всяка сутрин в продължение на една седмица.

»При артрит

Смесете 20 мл базово масло (напр. Зехтин), 20 капки етерично масло от Безсмъртниче и 20 капки масло от Черен смърч. С получената смес намазвайте 1-2 пъти на ден надбъбречната област и болезнените артритни места в продължение на 20 дни.

»За повишаване на имунната система

Смесете 20 мл масло от Жожоба, 10 капки етерично масло от Черен смърч и 4 капки масло от Мащера и 4 капки масло от Безсмъртниче. С тази смес масажирайте долната част на гърба всяка сутрин за 5-7 дни.

»За повече енергия

Ако чувствате, че енергийните ви нива са ниски, сложете няколко капки черен смърч в ръцете си, разтрийте ги и ги поставете върху надбъбречните си жлези (разположени над бъбреците, на гърба, точно под ребрата).

БЕЗОПАСНОСТ:

При бременни, кърмещи жени и малки деца преди употребата на етерично масло от черен смърч се препоръчва консултация с лекар.
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.