Copyright © 2023. All Rights Reserved

ТАМЯН - FRANKINCENSE

  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 076
 

 

ИЗЧЕРПАНА НАЛИЧНОСТ- ОЧАКВАМЕ ДОСТАВКА

 

 

100% ЧИСТО ЕТЕРИЧНО МАСЛО, ДОБИТО ЧРЕЗ ПАРНА ДЕСТИЛАЦИЯ НА СМОЛА ОТ ТАМЯН

 

INCI : Boswellia carterii essential oil

 

CAS NUMBER : 89957-98-2

 

ПРОИЗХОД: Сомалия

 

ОПАКОВКА : Флакон амбър стъкло от 5  ml

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Тамян от арабски- лубан представлява  ароматната смола, стичаща се от кората на дърветата от род Boswellia. Тя се използва за производство на обреден тамян, но също така в парфюмерията и козметиката, като се използва още от древността. Открит е дори при останките на древни египетски и англосаксонски цивилизации. Също така, маслото от тамян се свързва с изпълняването на религиозни традиции и ритуали. Тамянът е споменат в Библията и други свещени книги като един от трите подаръци от влъхвите, които получава Новородения Иисус Христос.

Тамянът се извлича чрез внимателно набраздяване с нож на кората на дървото. Това се нарича „вадене на сок“ и позволява на смолата да потече навън и да се втвърди от слънчевите лъчи. Тези втвърдени парченца растителна смола се наричат сълзи. Съществуват няколко вида и сортове тамянови дървета. Дърветата Boswellia sacra и carterii са необикновени с това, че могат да виреят в условия толкова сурови, че растат почти без нужда от почва, направо от огромни скали. Причината за прикрепването на тези растения към скалите е неизвестна, но то е придружено с луковица към стеблото на растението. Тази форма на растеж предпазва растението да не бъде изкоренено от скалата по време на силни бури, които са често явление в районите, където то вирее. Дърветата започват да произвеждат смола, когато станат на 8-10 години. Ваденето на сока от дърветата се прави два до три пъти годишно като последните нарези произвеждат най-добрите сълзи заради тяхното високо ароматно терпеново, сесквитерпеново и дитерпеново съдържание. Най-добра и качествена смола се произвежда в Сомалия. Римокатолическата църква черпи своите доставки именно от там.

 

ОСНОВНИ СВОЙСТВА:

- Антисептични

- Противовъзпалителни

- Регенеративни

- Противогъбични

- Седативни

- Цикатризант

- Имунностимулатор

- Анти-стресово

 

ОСНОВНИ ПРИЛОЖЕНИЯ: 

-Рани, охлузвания, изгаряния

-Подсилва имунната система

-Отпушва порите, подмладява и хидратира кожата

-Облекчава ставни и мускулни болки

-При афти и други инфекции в устната кухина

-Отстранява бенки и брадавици

-Подобрява съня

-Облекчава нервното напрежение и др.

 

Комбинира се добре сбергамот, грейпфрут, жасмин, индрише, иланг иланг,лавандула, лимонена трева, мандарина, портокал, палмароза, смирна, сандалово дърво роза и др. 

За етеричното масло от тамян е установено, че предизвиква смърт на клетките на рака на гърдата, което предполага, че е ефективно срещу този вид рак. Тамянът потиска пътищата на сигнализация между раковите клетки и регулаторите на клетъчния цикъл, които са обект на проучване на терапии срещу рак на гърдата.
 
 
5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ
 
 
-Служи, като мощно допълнение към протоколоите за борба с рака.
За етеричното масло от тамян е установено, че помага за борбата с определени видове ракови клетки.
Приемайте 2 до 3 капки вътрешно, използвайте като супозитории (под лекарско наблюдение) или масажирайте маслото върху засегнатата област, за да подкрепите здравословния имунен отговор.
-Подсилва имунната система.
Проучвания доказват, че тамянът има имуностимулиращи способности. Той може да се използва за предотвратяване на разпространението на микроби по кожата, в устата или в дома. Дифузирайте маслото, приемайте вътрешно или го втривайте в слепоочията, китките и стъпалата на краката.
-Намалява появата на стрии и бръчки.
Може да помогне за намаляване на стриите, белезите и бръчките. Смесете 2 до 3 капки от маслото със същото количество масло от безсмъртниче, разредете с базово масло от шипка, черен бъз или по ваш избор и нанасяйте върху засегнатата област с леки масажни движения.
-Облекчава симптомите на настинка и грип. Маслото от тамян може да помогне за изхвърлянето на храчките от белите дробове и действа, като противовъзпалително средство в носните пътища. За да лекувате респираторни заболявания, добавете 5 капки масло от тамян в дифузера и вдишвайте в продължение на 5 минути или нанесете 2 до 3 капки върху гърдите си.
-Може да облекчи ставното възпаление и болки.
За да подобрите кръвообръщението и да помогнете за облекчаване на симптомите на ставни и мускулни болки, свързани със заболявания, като артрит, храносмилателни разстройства и астма, масажирайте масло от тамян върху болезнените зони или дифузирайте.
 

ВНИМАНИЕ:За етеричното масло от тамян е известно, че има разреждащ кръвта ефект, така че хора с проблеми, свързани с кръвосъсирването, не бива да го използват , преди да се консултират с лекар. Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание! Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Препоръчва се разреждане за топикални приложение! Преустановете употребата , ако се появи зачервяване или дразнене. Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест. Използвайте етеричните масла винаги разредени с базови масла.

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина. Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!  

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.