Copyright © 2023. All Rights Reserved

КОКОСОВО МАСЛО Фракционирано

12,90 лв. 10,32 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - CARRIER OILS
  • Кат. номер: 403
+ -
Купи
Моля, изберете:

Натурално Фракционирано Кокосово Масло - Coconut Oil, Fractionated (Food Grade)

 

Много стабилно масло за вашите формулировки, извлечено от кокос. Не влияе върху аромата или цвета на формулировката. Много популярно като алтернатива на рафинираното кокосово масло, поради лесния си за използване течен формат.

 

INCI : CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE

 

CAS Number : 73398-61-5 / 65381-09-1

 

ПРОИЗХОД : Малайзия 

 

ОПАКОВКА : Стъклен флакон от 50 ml със стъклена пипета

 

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Фракционираното кокосово масло се добива oт бялата месеста част на плода нa дъpвoтo Cocos nucifera посредством процеса фракциониране. Той се използва за да се отделят различните типове мазнини, които се намират естествено в маслата. Фракционирането е възможно поради различните точки на топене на различните мазнини. Например, лауриновата киселина и дълговерижните мастни киселини имат по-висока точка на топене от каприловата киселина и каприновата киселина. Следователно, те се втвърдяват по-рано при охлаждане. Фракционирането на кокосовото масло се получава при нагряване на маслото до точката му на топене. След това се оставя да се охлади и втвърдената фракция се отделя от течната. 

По-голямата част от 12-въглеродната лауринова киселина (C12) се отстранява от маслото, оставяйки предимно средноверижни мастни киселини каприлова киселина (C8) и капринова киселина (C10).

Без цвят и мирис и е известно също под името каприлови/капринови триглицериди или средноверижни триглицериди (MCT) - MCT масло. 

 

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА: Дълъг срок на годност, съхранение в хладилник без втвърдяване. Фракционираното кокосово масло се абсорбира бързо и омекотява незабавно кожата, като не оставя мазен филм. Има лека и нежна тесктура, не запушва порите и създава естествен защитен филм върху кожата. Подходящо е за всеки тип кожа и за всяка възраст, няма цвят и мирис, засилва абсорбацията на етеричните масла. Съчетава се добре с всички етерични масла.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ :

Универсално базово масло подходящо за разреждане  на всички етерични масла, които следва да се употребяват разредени.

Омекотяване и хидратиране на кожата добавя се самостоятелно или в комбинация с желаното етерично масло към топла вана или се използва вместо лосион след баня, като се смесва с желаните етерични масла и се втрива в кожата на тялото.

За премахване на грим  памучният тампон за премахване на грим се накапва с 5 – 6 капки .

Грижа за ноктите  втрива се в сухите кутикули на ноктите .

Грижа за краката  1 супена лъжица масло се смесва с 2 капки лавандула и се втрива с масаж по петите и ходилата.

Масажи използва се като масажно масло самостоятелно или в комбинация с етерични масла.

Маска за коса  преди рутинната процедура по измиване на косата се смесват по 1 капка безсмъртниче, лавандула, лимон и портокал с 1 супена лъжица фракционно кокосово масло, втрива се в скалпа и се престоява 30-60 минути.

За блестяща коса 10-12 капки самостоятелно или с добавена 1 капка етерично масло от Безсмъртниче или 1 капка Тамян се разнасят по дължината на косата.

Крем за след бръснене Успокояващите ефекти на кокосовото масло ще помогнат да хидратира и успокои кожата след бръснене.