Copyright © 2023. All Rights Reserved

ЛИМОНЕНО ЧАЕНО ДЪРВО - LEMON TEA TREE

11,95 лв.
  • Марка: ELICHRYSOS - ESSENTIAL OILS
  • Кат. номер: 557
+ -
Купи
Моля, изберете:

СЪСТАВ:  100% чисто етерично масло получено чрез парна дестилация на ЛИМОНЕНО ЧАЕНО ДЪРВО

 

INCI: Leptospermum petersonii oil

 

CAS NUMBER: 85085-43-4

 

ПРОИЗХОД:  Австралия

 

ОПАКОВКА : Стъклен амбър флакон от 5 / 10 ml със секретна капачка и дозатор

ИНФОРМАЦИЯ
ИНФОРМАЦИЯ

Лимоненото чаено дърво принадлежи към семейство Myrtaceae и се среща естествено във влажните зони и речните течения на Австралия, Нова Зеландия и Югоизточна Азия.
Когато заселниците пристигнали на австралийския континент, открили много чудеса. Те трябвало да попълнят запасите си с естественото изобилие навсякъде около тях. Първо забелязали лимоненото чаено дърво. Разтриете листата в дланите си и усетили свежия и привлекателен аромат на лимон. Следователно първите посетители на Австралия са използвали листа от чаено дърво от лимон като заместител на чая. Много преди пристигането на пътешествениците местните хора в Австралия и околните острови са били много запознати с лимоненото чаено дърво. Австралийските аборигени и маорите от Нова Зеландия използвали чаено дърво с лимон за лечение на отворени рани, изгаряния и други инфекции и кожни раздразнения. Те натрошават пресни листа, за да направят паста, която да нанасят върху отворени рани и кожни раздразнения или накиснати листа във вода.
Етеричното масло от лимонено чаено дърво се извлича чрез парна дестилация на листата на Leptospermum petersonii.
Представлява бистра течност с тънка до водниста консистенция, която се отличава със свеж, силен, цитрусов аромат. През годините чаеното лимонено дърво се култивира предимно заради маслото, което съдържа a-Pinene, citronellal, geranial, isopulegol, neral, linalool и др. Много често се бъркат с етеричното масло от лимон. Може да се каже, че е по-„лимонено“ в аромата си от етеричното масло от лимон.
Тъй като маслото е богато на витамин С и други антиоксиданти, много хора вече са започнали да го използват в продукти за грижа за кожата. Хората с мазно лице могат да се възползват от това етерично масло, тъй като то действа за поддържане на кожата, като същевременно премахва големи количества себум, който може да бъде основна причина за различни кожни проблеми. Също така почиства кожата и я подхранва, за да изглежда млада и сияйна. Изключително идеално масло за хора, които се борят със зачервяването на лицето .

TЕРАПЕВТИЧНИ СЪСТАВКИ

»Цитронелал
»Гераниал
»Лимонен
»Линалол

ОСНОВНИ СВОЙСТВА

Антибактериални, антисептични, фунгицидни, регенериращи, успокояващи, антидепресантни, противовъзпалителни, противокашлечни,

КЛЮЧОВИ ПОЛЗИ

* Действа освежаващо, приятно ободряващо.
* Помага при остри респираторни заболявания
* Поддържа здрава дихателна и имунна система
* Освежаващата миризма помага за премахване на лошите миризми в помещенията
* Полезно за успокояване на шумните деца
* Използва се за почистване на рани и предпазване от инфекции
* В продукти за грижа за кожата за прекрасен аромат на лимон
*Мощен репелент срещу насекоми

5 СУПЕРПРИЛОЖЕНИЯ

»За поддържане на здрава дихателна система

Установено е, че чрез вдишване поддържа дихателната и имунната система.
Отворете бутилката и директно вдишайте аромата на маслото.
Дифузирайте 3 до 4 капки.

»В грижа за чиста кожа

Етеричното масло от чаено дърво от лимон може да се добави към всякакви продукти за грижа за кожата, за да се увеличат съществуващите им ползи. За лицево приложение препоръчваме 1% разреждане. За масажи разреждане 2 %.
»Лимоненото чаено дърво може да бъде особено ефективно при храносмилателни оплаквания. Нанасянето на маслото разредено в базово масло върху коремната област ще помогне за успокояване на храносмилателната система.

»Репелент срещу насекоми

Към 100 мл. Вода добавете 10 капки лимонено чаено дърво.

» Намалява миризмите и за почистване на дома

-Маслото от лимонено чаено дърво е известно като един от най-ефективните начини за маскиране на неприятните миризми, дори. Етеричното масло може да се разпръсне в стаята, да се смеси с вода и да се напръска или да се използва в прането. Опитайте да смесите няколко капки масло във вода и пръскайте във въздуха.
-Много от нас са загрижени за използването на тежки химикали в околната среда и особено в домовете ни. Създаването на собствени почистващи разтвори у дома никога не е било по-лесно. Антибактериалните свойства на маслото от лимоново чаено дърво го правят добре дошло допълнение към рутинното почистване у дома. Свежият лимонов аромат е ободряващ и обичан от мнозина.
Лесно общо почистване се прави чрез добавяне на една чаша оцет, една чаена лъжичка натурален сапун за съдове и 20 капки масло от лимоново чаено дърво в литър бутилка със спрей. Напълнете останалата част от бутилката със спрей с вода и се насладете на предимствата на този почистващ разтвор.

БЕЗОПАСНОСТ:

Да се избягва използване на лимонено чаено дърво по време на бременност.
Етеричните масла са силно концентрирани. Използвайте с повишено внимание!
Да се избягва контакт с очите и лигавиците. При контакт изплакнете добре с вода. Преустановете употребата, ако се появи зачервяване или дразнене.
Препоръчва се преди употреба да се направи алергичен тест.
Препоръчва се разреждане за топикални приложение!

СЪХРАНЕНИЕ: Съхранявайте в тъмен затворен флакон на температура между 5°C и 25°C, далеч от източници на светлина и топлина.
Съхранявайте на място недостъпно за деца и домашни любимци!

ВАЖНО: Представената информация е обща и не заменя консултациите със специалист. Не носим отговорност за проведено самолечение.